Obavijest!

Za par sekundi ovaj blog ce vas automatski prebaciti na našu novu adresu, u slucaju da ne budete prebaceni, posjetite nas na:
http://sapunko.com/

Dragocjeni biser epizode

8.9.15 |













                                                                                                                .Nove epizode.

Dragocjeni biser 50 epizoda
Amélia govori Tenpi da ju je Manfred poljubio protiv njezine volje. Manfred je utučen jer ga Amélia prezire. Gertrude ga tješi. Viktor se raspravlja sa Sílvijom, a onda je poljubi. Manfred je brižan prema Ernestu, a Ernest je prema njemu hladan. Fabrício javi Mundu da je nabavio novac za Iolandinu jamčevinu. Manfred predloži Déciju da opljačkaju draguljarnicu Hauser, a Décio prihvati. Iolanda izlazi iz zatvora. Décio, Benito i Benitovi plaćenici dolaze u draguljarnicu.


Dragocjeni biser 49 epizoda

Ernest na sudu govori kako je platio Rosi da ocrni Munda i ispriča se zastupniku Mundu i društvu. Ernest nazove Dáliju i njih se dvoje dogovore kako će smjestiti Mundu i Iolandi. Sílvia moli Pilar da joj pomogne otkriti što se dogodilo s Catarinom. Dália šalje Iolandi i Mundu poruku i dogovara mjesto susreta. Santinha uhvati Serenu i Arlindinha. Laura pita Valtera o Tavinhovoj prošlosti. Iolanda i Mundo uhićeni su zbog preljuba. Manfred pokušava od Gertrude doznati zašto je Ernest jednom davno bio u zatvoru, ali ona mu ne želi reći. Fabrício otkrije da su se Dália i Ernest dogovorili da ulove Iolandu u preljubu. Matilde daje iskaz Sonanu. Manfred poljubi Améliju.


Dragocjeni biser 48 epizoda

Mundo otjera Ernesta iz svoje kuće. Ernest daje Venceslauu otkaz i zatraži da napusti kuću u kojoj stanuje. Ernestu stiže policijski poziv da dođe dati iskaz. Manfred daje svoj stan Venceslauu na korištenje. Odvjetnik Silveira kaže Iolandi da je ne smiju viđati s Mundom. Kako bi izazvao Aurorinu ljubomoru, Joel obeća Loli da će od nje napraviti zvijezdu. Franza pozovu da svjedoči na Ernestovu suđenju. Mundo je nepovjerljiv kada mu Iolanda kaže da je Venceslau iznajmio stan. Franz svjedoči protiv Ernesta. Ernest odbija Franzove optužbe. Dália ode Ernestu i ponudi mu da će namjestiti da on ulovi Iolandu i Munda zajedno kako bi Iolandu uhitili zbog preljuba.


Dragocjeni biser 47 epizoda

Franz razgovara s Amélijom i kaže joj da se rastao od Sílvije te da se sada mogu slobodno voljeti. Franz se zaposli u knjižari. Mundo pobijedi na izborima i svi slave, osim Ernesta koji ne može obuzdati bijes. Iolanda se spakira i napusti Hauserovu kuću, te ode svome dragome: Mundu. Viktor pošalje poruku Franzu i zove ga u svoj atelijer, te mu kaže za svoju vezu sa Sílvijom. Franz se osjeća prevarenim i odlazi Sílviji koja uporno sve niječe. Etelvino pozove Lindinhu da skupa odu u kino. Ona pristane. Mundo objasni Dáliji da je opet s Iolandom. Dáliji to nije drago.


Dragocjeni biser 46 epizoda

Nakon što je raskrinkao oca, Franz odluči napustiti kuću i krenuti svojim putem. Amélia ispriča Péroli kako je Ernest utjecao na razlaz unutar obitelji. Sonan odluči razmisliti o svojim osjećajima prema Matilde. Pérola odluči živjeti s majkom i objasni djedu da je otkrila da je učinio zlo ljudima oko sebe i da ako se ne bude promijenio, ona će zauvijek nestati iz njegova života. Ernesta zaboli unukina odluka. Svi slave jer je Ernest raskrinkan. Mundo razmišlja o tome da tuži Ernesta za klevetu.


Dragocjeni biser 45 epizoda
Laura uhvati Valtera kako razgovara s Rosom o spletki protiv Munda. Laura prati muža i zatekne ga kako se sastaje s Volpinom. Povrijeđena zbog njegove nevjere, Laura oda Iolandi gdje se Rosa skrila. Fabrício i Mundo žele da Rosa javno prizna istinu da joj je Ernest Hauser platio kako bi okaljala Mundov ugled. Rosa pokušava izbjeći to priznanje jer se boji posljedica, ali na kraju popusti. Franz je šokiran očevim spletkama protiv Amélijine obitelji. Toni moli Čvrgu da mu priča o sebi, o svojim korijenima kako bi našao njegove dokumente i posvojio ga. Čvrga se boji povratka u sirotište, ali ipak sve ispriča Toniju. Fabrício i Lola se pomire. Uz Aurorinu pomoć Davi napravi prve korake.


Dragocjeni biser 44 epizoda

Sílvia kaže Manfredu da je Viktor otkrio njegovu pronevjeru. Iolanda govori Mundu da će mu pomoći kako bi joj oprostio što se udala za Ernesta. Dália prekine njihov razgovor. Ernest slavi to što su mnogi povukli svoju potporu Mundu. Manfred moli Benita da mu silom dovede Viktora. Manfred prijeti Viktoru da će odati da je Sílvijino dijete njegovo ako Viktor oda Ernestu njegovu pronevjeru. Matilde prizna Sereni da je zaljubljena u Sonana. Tenpa kaže Sonanu da je zabrinut zbog Matildeinih osjećaja. Aurora posjeti Davija. Joel zamoli Auroru da mu pomogne i da ga primi natrag u hotel. Franz čuje Ernestov i Valterov razgovor o Rosi. Manfred kaže Ernestu da Franz sve zna. Viktor i Sílvia razgovaraju i ona mu prizna da je on otac njezina djeteta


Dragocjeni biser 43 epizoda


Iolanda ispriča Mundu da je dijete bilo njegovo, oboje briznu u plač. Njoj pozli i Mundo je brzo vraća u bolnicu. Amélia tješi Munda zbog gubitka djeteta. Ernest čita vijesti o tome kako Mundo ima veliku potporu na izborima i planira s Manfredom omesti njegov izbor. Valter, Manfred i Ernest dogovore se s Rosom kako će ocrniti Munda. Rosa govori da ima dijete s Mundom i da ju je napustio. Mundo, Fabrício i Franz je slijede i ulove je kako je Valter isplaćuje za odrađeni posao. Valter kaže Ernestu da je Franz bio s Mundom kad su ga ulovili dok isplaćuje Rosu. Lola savjetuje Franzu da ne traži pomoć od Manfreda. Fabrício ne vjeruje Loli. Franz kaže Iolandi da će otkriti da je Ernest povezan s Rosinim iskazom. Décio pred Laurom kaže Valteru da je bio u klubu prije nekoliko dana. Iolanda moli Lauru da raskrinka Ernesta.


Dragocjeni biser 42 epizoda

Venceslaua udari Benitov čovjek, ali Volpina mu priskoči u pomoć. Fabrício kaže Loli da je zaštitio Volpinu jer se sama ne može braniti od Ernesta. Venceslau zamoli Ernesta da ostavi Volpinu na miru. Ernest zamoli Volpinu da povuče tužbu protiv njega. Manfred daje Aurori nakit, ali ona odlazi i vraća mu ga. Volpina daje iskaz i optužuje Munda. Julieta javi Mundu da je Iolanda u bolnici. Mundo joj dolazi u posjet, ali Ernestovi zaštitari ga otjeraju. Iolanda osjeti bolove i vode je na kirurgiju. Matilde misli na Sonana. Aurora izbaci Joela iz hotela te on odsjedne u pansionu. Iolanda izgubi dijete. Aurora vodi dr. Rubensa Daviju da ga nagovori da pristane na terapiju. Manfred dolazi Aurori u sobu, ali ona ga ponovno odbije. Iolanda moli Lauru da joj pomogne da napusti bolnicu.


Dragocjeni biser 41 epizoda

Mundo otkrije da je Volpina došla kući i prisili je da ode u policijsku postaju i dâ iskaz. Pilar daje iskaz i optuži Ernesta i Valtera. Kada čuje što je Volpina učinila, Valter joj uskrati svoju zaštitu. Mundo vodi Volpinu k Fabríciju kako bi je zaštitio. Valter i Ernest su uplašeni. Lola vidi Fabrícija i Volpinu i obuzme je ljubomora. Da spriječi sukobe, Volpina ode, ali na ulici je ulovi Benito. Sílvia misli da je Ernest kriv za Catarininu smrt i pokušava od Pilar doznati što više detalja. Hilda i Toni uživaju u medenom mjesecu. Franz i Amélia provode noć skupa.


Dragocjeni biser 40 epizoda
Ernest smisli kako će zateći Pérolu u kabareu u vrijeme predstave i onda dobiti skrbništvo nad njom. Amélia tuguje zbog gubitka kćeri i zamoli Franza da bude u očevoj kući kako bi stalno bio uz Pérolu. Iolanda je nesretna što mora biti s Ernestom, s muškarcem kojega ne podnosi. Gertrude primijeti da je netko dirao njezine stvari i posumnja na Sílviju. Zefinha želi da joj Benito pronađe posao kako bi mogla napustiti Amélijin stan i živjeti u pansionu. Bliži se dan Hildine udaje. Décio i Iolanda joj pomažu da pobjegne i uda se za Tonija.


Dragocjeni biser 39 epizoda

Manfred kaže Ernestu da su Péroli zabranili dolazak u školu jer nije uplaćena školarina i da Amélia radi kao kabaretska garderobijerka. Sonan savjetuje Franzu da se vodi srcem i Franz odluči napustiti Ernestovu kuću. Aurora vodi Davija u izlazak. Premda se opirao, ipak uživa u Aurorinom društvu. Manfred se dogovori s Benitom da priđe Zefinhi i okrene je protiv Amélije. Toni dogovori s Déciom svoj bijeg s Hildom. Franz izjavi ljubav Améliji, ali ona ga odbije. Nakon što se poljubi s Viktorom, Sílvia mu prizna da je zaljubljena u njega.


Dragocjeni biser 38 epizoda
Toni i Hilda se pomire i on je zaprosi. Ernest otjera Tonija iz kuće i da mu otkaz u tvornici. Ernest zatvori Hildu u kuću i pokušava požuriti njezinu udaju za Décija. Pérola plače i kaže da je nisu pustili u školu jer nije uplaćena mjesečna rata njezine školarine. Amélia je tješi i kaže joj da će se nekako pobrinuti da to plati. Tenpa savjetuje Améliji da prihvati Franzovu financijsku pomoć. Toni kaže Mundu da će izvući Hildu iz Ernestove kuće. Amélia nađe posao kao kabaretska garderobijerka. Silveira kaže Améliji da Pérola ne smije dolaziti u kabare jer bi mogla izgubiti skrbništvo nad njome. Décio nosi Tonijevo pismo Hildi. Aurora nenamjerno kaže Manfredu da Amélia radi kao kabaretska garderobijerka. Dália zamoli Auroru da pomogne Daviju. Manfred kaže Ernestu da zna što će učiniti kako bi Amélia izgubila skrbništvo.


Dragocjeni biser 37 epizoda

Ernest preklinje Améliju da dopusti da viđa Pérolu. Amélia ne udovoljava njegovoj želji. Pilar kaže Sílviji da Manfredu ne može vjerovati i savjetuje joj da se pripazi Gertrude. Amélia dopusti da Zefinha ostane kod nje dok ne nađe posao. Iolanda se ponudi da pomogne Mundu da nađe dokaz protiv Ernesta, ali on je odbije. Amélia odlazi po Pérolu, ali Franz odluči da će ona prenoćiti kod njega. Toni plati jamčevinu za Odilona svojom ušteđevinom. Amélia kaže Silveiri da želi pravno spriječiti Ernesta da viđa unuku. Ernest dobije anonimnu poruku kojom ga obavještavaju da su Hilda i Toni u vezi. Amélia kaže Franzu da ga više ne voli.



Dragocjeni biser 36 epizoda

Amélia je razočarana zato što joj Franz ne vjeruje i objasni Péroli da više neće vidjeti djeda. Mundo se budi iz kome i otkrije da je Ernest naručio napad na njega. Toni zamoli odvjetnika da pomogne Odilonu da izađe iz zatvora i poželi posvojiti Čvrgu. Odvjetnik Silveira mu objasni da ne može posvojiti dijete jer nije oženjen. Dr. Rubens kaže Sílviji u kojem je mjesecu trudnoće, te joj tako potvrdi da je Viktor djetetov otac. Ernest ide po Pérolu u školu, ali u školi ga spriječe da je odvede. Pilar kaže Sílviji da je poznavala njezina oca. Sílvia se zabrine, ali Pilar je umiri i kaže joj da nikad nikomu neće ništa reći.


Dragocjeni biser 35 epizoda

Valter pita Volpinu je li čula plan o Mundovu ubojstvu, a ona to zaniječe. Arlindo javi Franzu da je Mundo hospitaliziran. Franz se odluči vratiti s obitelji u Brazil. Pérola izgovara mantru za Munda koji se zatim budi iz kome. Sílvia govori obitelji da je trudna. Viktor je ispituje, ali ona tvrdi da je dijete Franzovo. Viktor savjetuje Hildi da kaže Toniju istinu. Toni i Fabrício su odlučili otkriti tko je naručio atentat na Munda. Volpina kaže Améliji da je čula da planiraju ubiti Munda i da je naručitelj Ernest. Zamoli je i da nikomu ništa ne govori jer se boji da bi mogla biti iduća Ernestova žrtva. Volpina prizna da je lagala o tome da nije čula razgovor o planu ubojstva i moli Valtera pomoć.


Dragocjeni biser 34 epizoda

Ernest otkrije da Iolanda nosi Mundovo dijete i naredi Manfredu da radniku pripremi zasjedu. Mundo se povjeri Fabríciju da je Iolanda prekinula s njime nakon što mu je rekla da je trudna s mužem. Sílvia otkrije da je trudna s Viktorom, ali govori Franzu da je on djetetov otac. Franz objasni Sílviji da će se rastati od nje, ali da će se skrbiti o djetetu. Sílvia se prepire s Amélijom. Arlindo prihvati Aurorinu ponudu da proda markice. Mundo prohoda s Dálijom. Manfred se dogovori s Benitom da će upasti na sastanak na kojemu će Mundo istaknuti svoju političku kandidaturu i ondje će ga ubiti. Volpina večera s Valterom i sve ovo čuje, te šalje Fabríciju poruku o tome da planiraju Mundovo ubojstvo. Fabrício odvede Munda k Arlindu. Benito ih slijedi i puca u Munda. Pérola sanja ružan san i moli da je vrate u Brazil.


Dragocjeni biser 33 epizoda

Sílvia se uplaši žabe i napravi skandal. Jampi je to smiješno i zabrine se za žabu. Arlindo da nakit gđe Rosarinho na procjenu i otkrije da je lažan. Aurora otkrije da markice ipak nisu bezvrijedne. Toni dovodi Čvrgu k sebi i svi su radosni. Hilda se zabrine za svoju vezu s Tonijem. Ernest prisili Iolandu da izađu na večeru. Iolandi pozli u kinu, a Mundo joj pokuša pomoći. Franz ponovno Améliji izjavi ljubav. Aurora proda markicu, da Arlindu njegov dio i svi su sretni. Manfred ide u hotel i otkrije da je Aurora izašla s drugim. U klubu Manfred prekida Auroru tijekom večere, ali ona se ne da. Sílvia objavi da je trudna.


Dragocjeni biser 32 epizoda
Monasi izvode ceremoniju kako bi predstavili Pérolu. Nuno i Arlindo žale se zbog bankrota kabarea, ali Belmira nalazi Rosarinhinu oporuku. Odilon pjeva, a Čvrga skuplja novac. Policija sve gleda i uhiti Odilona. Franz i Amélia razgovaraju o Pérolinu ponašanju i izjave si ljubav. Norbu i Pérola se igraju, a Pérola ugleda Franza i Améliju kako se ljube. No, Amélia se opre i pobjegne. Silveira čita oporuku kojom Miquelina i Belmira nasljeđuju nakit, ali ne žele ga prodati. Arlindo i Arlindinho nasljeđuju bezvrijedne markice. Pérola i Franz razgovaraju u sobi. Ona mu kaže da će sve učiniti kako bi on ostao s Amélijom. Pérola razgovara s monahom na umoru i skupa izgovaraju mantru.


Dragocjeni biser 31 epizoda
Toni dolazi u Ernestovu kuću. Julieta mu kaže da je Iolanda zaključana u sobi. Toni zamoli Venceslaua da ode Ernestovoj kući i zamoli Iolandu da ode iz te kuće, ali ona to ne želi. Aurorini obožavatelji žele je vidjeti, ali ona primi samo Décija i Manfreda. Davi je vidi s Manfredom i razočara se. Elisa kaže Aurori da je izašla s Manfredom. Lola je povrijeđena zbog toga, a Fabrício je tješi. Monasi predstave Pérolu kao rinpochea.


Dragocjeni biser 30 epizoda

Mundo želi otići Iolandi, no svi mu savjetuju da to ne čini. Gertrude nosi jelo Iolandi, plitica s jelom padne i Ernest počne vrijeđati Gertrude. Arlindo se svađa s Aurorom jer je zapalila pozornicu, no ona se ne obazire na njega. Svi su euforični zbog premijere u kabareu. Rosarinho se zahvali gledateljima i zapjeva fado, a zatim se onesvijesti na pozornici. Amélia i Franz gledaju kako Pérola pomaže ljudima. Monasi su ganuti. Rosarinho umre u Arlindovoj kući


Dragocjeni biser 29 epizoda
Ernest kori Sílviju jer je izgubila putovnicu. Hauseri večeraju s Valterovom obitelji u klubu. Rosarinho moli Manfreda da joj pomogne proširiti glas o tome da je kabare ponovno otvoren. Venceslau dolazi s Volpinom, a Ernest prepozna Volpininu ogrlicu. Venceslau kaže da je ogrlicu samo posudio, ali Volpina je ne želi vratiti. Aurora pozove Davija na premijeru, ali on odbije doći. Gertrude otkrije kovčeg i shvati da će Iolanda pobjeći. Sílvia putuje na Tibet. Venceslau inzistira na tome da Volpina vrati ogrlicu. Pilar kaže Ernestu da je jedan komad nakita ukraden i kaže da je jedino Venceslau bio u draguljarnici. Ernest viče na Venceslaua i prijeti mu. Valter poziva Volpinu na premijeru u kabareu. Lola i Aurora se svađaju oko umjetnih trepavica. Lola se ozlijedi.


Dragocjeni biser 28 epizoda

Monasi i Amélia razgovaraju o putovanju. Pérola ih zamoli da joj prestanu govoriti o Budi. Tenpa, Sonan i Jampa joj pričaju priču o Sidarti, a Pérolu ta priča dirne. Décio i Hilda dogovore lažne zaruke. Manfred i Sílvia razgovaraju o putovanju. Sonan se oprosti od Matilde. Viktor zamoli Sílviju da ne ode na put i iskoristi priliku da joj ukrade putovnicu. Odilon pjeva i zaradi novac za doručak. Putem vidi Auroru i oduševi se. Pérola se oprosti od Ernesta. Sílvia otkrije da je njezina putovnica nestala. Franz je ne čeka. Amélia i Pérola se opraštaju od Munda i Apolônija. Manfred izjavi Améliji ljubav. Viktor zaključa Sílviju i kaže joj da joj je on ukrao putovnicu. Franz, Amélija i Pérola otputuju s monasima.


Dragocjeni biser 27 epizoda


Ernest ne prihvaća sučevu odluku i kaže da će se žaliti. Sílvia ga podupire. Amélia zahvali sucu na njegovoj odluci o skrbništvu, a onda sve ispriča Péroli i Apolôniju. Njih dvoje slave, a zatim obavijeste monahe o sučevoj odluci. Laura se igra s Tavinhom. Valter i Décio nisu sretni zbog toga. Manfred predloži da Sílvia otputuje s Franzom. Ernest se složi s time, ali onda odbije. No nakon razgovora s Manfredom pristane. Franz govori Améliji da je voli i da nikada nije volio Sílviju, no Amélia kaže da njihova ljubav nije ostvariva. Odilon kaže Čvrgi da će ga predati policiji, pa Čvrga pobjegne. Čvrga upozna Pérolu, a zatim se ponovno sretne s Odilonom koji mu kaže da će se brinuti o njemu.


Dragocjeni biser 26 epizoda

Socijalna radnica kaže Améliji i Franzu da postoji velika šansa da g. Ernest dobije skrbrništvo nad Pérolom. Njih se dvoje uplaše. Sonan govori djeci o Budi. Sílvia kaže da će za dva dana sud donijeti odluku o skrbništvu. Počinje suđenje i sudac ispituje svjedoke. Počinje od Ernesta i Amélije. Mundo i Dália šeću ulicom. Rosarinho govori vedetama da neće biti pokusa zbog Aurore. Djevojkama to zasmeta. Mundo odvede Davija u kabare. Aurora ima pokus u kabareu. Ugleda Davija i naljuti se, te ga sruši iz invalidskih kolica. Njih se dvoje počnu svađati.


Dragocjeni biser 25 epizoda
Sílvia spava s Viktorom. Iolanda i Mundo se svađaju. Fabrício izjavi ljubav Loli. Amélia i Franz kažu Péroli da putuju na Himalaju, a Franz obavijesti i Manfreda da odlazi na put. Manfred se naljuti jer je Franz sretan. Manfred obavijesti Ernesta da Franz odlazi na put, a Ernest se naljuti i ode Améliji. Pérola kaže Ernestu da se ljuti na njega jer je rastužio Améliju. Tenpa priča Péroli o Budi.


Dragocjeni biser 24 epizoda

Franz prizna da je kriv za eksploziju. Hilda potajno izlazi iz kuće kako bi posjetila Tonija. Aurora dolazi u Valterovu kuću. Ernest odluči udaljiti Franza iz tvornice. Aurora se svlači u klubu, a Valter joj poslije kaže da neće morati platiti. Lola otkrije da je Aurora u njezinoj garderobi. Franz odluči odvesti Pérolu na Himalaju. Sílvia se svlači kako bi je Viktor naslikao. Iolanda vidi Munda kako ljubi Dáliju.


Dragocjeni biser 23 epizoda

Hilda dolazi k Toniju na kavu. Viktor poljubi Sílviju. Davi dolazi u pansion. Gertrude govori Ernestu da je Iolanda prodala ogrlicu s briljantima. Pérola doživi viziju eksplozije. Iolanda zamoli Lauru da joj pomogne. Lola pozove Fabrícija na večeru. Toni poljubi Hildu. Hilda pjeva na tatinom rođendanu. Mundo i Fabrício odlaze u bolnicu vidjeti radnike koji su stradali u eksploziji. Hilda otkrije da je Toni ozlijeđen.


Dragocjeni biser 22 epizoda

Venceslau kaže Franzu da je on potkradao novac u tvornici. Monasi daju Péroli knjigu. Venceslau moli Iolandu novac i predlaže joj da proda svoj nakit kako bi mu pomogla. Ona proda ogrlicu koju je dobila kao vjenčani dar. Gertrude prati Iolandu i vidi da ona prodaje ogrlicu. Sílvia ugleda Améliju u Franzovoj sobi. Sílvia govori Ernestu da redovnici žele odvesti Pérolu izvan zemlje. Ernest odlazi monasima i kaže da im to neće dopustiti.


Dragocjeni biser 21 epizoda

Sonan govori prijateljima da je doživio viziju o tome da je Pérola zapravo reinkarnirani rinpoche. Monasi zatraže dopuštenje da ispitaju Pérolu. Ona točno odgovori na sva ta ispitivanja i postane jasno da je ona rinpocheova reinkarnacija. Pérola slavi, ali Franz ne može prihvatiti to otkriće. Ernest moli Franza da mu pomogne da otkrije tko potkrada tvornicu. Amélia savjetuje Franzu da pomogne ocu kako bi Manfred bio oslobođen krivnje. Iolanda provocira Gertrude koja je iziritirana poderala gazdaričine haljine. Ernest oprosti Gertrudi njezinu pogrešku i time Gertrude dobije veću važnost u kući nego Iolanda. Toni kaže Mundu da ne vjeruje Benitu.


Dragocjeni biser 20 epizoda
Ernest kaže Franzu da će ponovno zatražiti skrbništvo nad Pérolom. Franz se ljuti i napušta kuću i očevu tvornicu. Valter Volpini daruje nakit, ali ona je nezadovoljna i traži nešto drugo. Benito moli Manfreda premještaj unutar tvornice. Dáliju nazovu iz bolnice. Mundo odlazi onamo s njom, te otkriju da je njezin brat živ. Iolandu obuzme ljubomora kada ugleda Munda s Dálijom. Sastanu se u hotelu i on želi da se ona rastane od Ernesta. Sonan ugleda rinpocheovu brojanicu kod Pérole i to ga dirne. Amélia mu pokaže kćerine crteže, a njega to još više zaintrigira. Viktor i Sílvia izađu skupa. Ona vidi priliku da ga zavede i pristane mu pozirati kako bi je naslikao. Benito se vrati u tvornicu kao šef. Svim radnicima to postane vrlo sumnjivo. Redovnici istražuju ostalu djecu kako bi pronašli rinpocheovu reinkarnaciju, ali neuspješno. Sonan shvati da je Pérola rinpoche.


Dragocjeni biser 19 epizoda

Sílvia laže Manfredu i Ernestu, kaže im da Pérola nije bila na dogovorenom mjestu. Pérola se sjeća sna i sigurna je da će je Sonan naći. Manfred otkrije da je Sílvia ostavila Pérolu samu. Ernest okrivi Améliju za Pérolin nestanak. Hilda se zaposli u kabaretu kao garderobijerka. Sonan nađe Pérolu i vodi je sa sobom. Sonan kaže Tenpi da osjeća bliskost s Pérolom. Franz optuži Améliju da je egoistična jer nije pristala da Pérola odrasta u Ernestovoj kući. Lola se vraća u kabaret Pacheco Leão. Pérola moli Ernesta da se više ne svađa s Amélijom. Sonan ima vrućicu, a Matilde se skrbi o njemu. Hilda susretne Tonija. On je pozove na kavu. Ernest kaže Franzu da će zatražiti skrbništvo nad Pérolom.

Dragocjeni biser 18 epizoda

Pérola se odmah sprijatelji s redovnicima. Hilda plače jer nije zadovoljila na audiciji. Décio doputuje i ne slaže se s Tavinhom. Aurora odluči otići u Brazil k Déciju. Pérola kaže Améliji da je sanjala da je ona Ananda. Manfred je unajmio neku ženu da priđe Apolôniju i Péroli i ponudi im bombon. Apolôniju pozli i on padne u nesvijest. Žena odvede djevojčicu. Sílvia promatra Pérolu, ali ne pomaže joj. Mundo kaže Améliji da još voli Iolandu. Amélia pada u očaj kada čuje da je Pérola nestala.


Dragocjeni biser 17 epizoda
Ernest zahvali redovnicima što su spasili Franza na Himalaji. Manfred je bezobrazan prema Loli, Tenpa kaže Franzu da su došli jer traže dijete u koje se Ananda reinkarnirao. Artur pita Viktora je li zaljubljen u Sílviju. Julieta potiče Hildu da se okuša u kabaretu kao pjevačica. Manfred i Sílvia planiraju kako će Améliji uzeti Pérolu. Benito ode Manfredu kako bi ga opet zaposlio u ljevaonici. Sonan se prisjeti Anande kada upozna Pérolu.

Dragocjeni biser 16 epizoda

Sonan, Jampa i Tenpa odsjednu u pansionu gđe Conceição. Toni moli Franza da ga zaposli u tvornici. Sílvia kaže Ernestu da je Franz prepustio skrbništvo nad Pérolom Améliji. Pérola kaže Améliji da će jednom njih dvije opet živjeti s Franzom. Ernest odustane o traženja skrbništva nad Pérolom kada mu Franz zaprijeti da će se udaljiti od njega. Rosarinho obavijesti Arlinda da će ponovno otvoriti kabaret novcem koji joj je muž ostavio. Tavinho pita Lauru zašto ga Valter ne voli. Franz vodi Améliju na sud kako bi joj službeno predao skrbništvo nad Pérolom. Sílvia pred Franzom glumi tugu za Pérolom. 


Dragocjeni biser 15 epizoda
Franz odluči ostaviti kćer majci. Amélia mu zahvaljuje jer je dopustio da Pérola živi s njom. Sílvia glumi da joj je neugodno i pokuša optužiti Viktora jer ju je poljubio. Odilon vidi redovnike na plaži i uzme njihove stvari. Manfred predloži Ernestu da uzme Pérolu Franzu i Améliji. Manfred upozori Venceslaua da ne rasipa novac jer bi Ernest mogao posumnjati da su izveli pronevjeru u tvornici. Dália je tužna kada dozna da je njezin brat Davi poginuo u ratu. Jampu, Sonana i Tenpu uhite. Pérola dolazi živjeti s majkom.


Dragocjeni biser 14 epizoda

Mundo i Iolanda su u tajnoj vezi. Hilda čeka Iolandu ispred kuće i skupa uđu kako bi prikrile da je Iolanda bila s Mundom. Pérola spava kod Amélije. Gertrude i Manfred razgovaraju o Péroli i Franzu. Rat završava i svi slave. Ernest i Mundo se sukobe tijekom proslave, a Pérola ih smiruje. U pansionu vedete slave. Dália slavi bratov povratak. Redovnici odlaze u Brazil. Hilda, Viktor i Iolanda odlaze slaviti. Iolanda susretne Munda i ostane s njim. Arlindo ima ideju za predstavu, ali nema je čime prirediti, i kabare iznova postaje restoran. Pérola plače jer su se djed i ujak posvađali. Sílvia se svađa s Pérolom. Redovnici stižu u Rio. Lindinha im pomaže. Dália prima bratov brzojav. Rosarinho, Santinhina sestra, dolazi u Rio. Pérola ugleda redovnike i razveseli im se. Franz prepušta kćer Améliji.


Dragocjeni biser 13 epizoda

Venceslau sluša Manfredov i Sílvijin razgovor o pronevjeri. Arlindo najavi propast kabareta i ta vijest rastuži mnoge. Belmira savjetuje da otvore restoran, a Lola želi biti konobarica. Hilda prerušena odlazi na satove pjevanja. Lola je prepozna, ali obeća joj da će to ostati tajna. Lola moli Manfreda da joj pomogne platiti pansion. Pérola kaže majci da je njezin odvjetnik bio kod Franza. Silvério objavi da će Amélia, Mundo i Toni biti oslobođeni. Sílvia shvati da će Franz posjetiti Améliju nakon što je puste, te ga moli da ne ide. Ernest kaže Valteru da će Mundo ostati u zatvoru. Franz kaže Péroli da ne može ići s njime Améliji. Tonija i Améliju su oslobodili, samo Munda nisu. U kabaretu svi slave Amélijin i Tonijev povratak iz zatvora. Mamma slavi sinov povratak. Manfred savjetuje Améliji da se bori za skrbništvom nad Pérolom.


Dragocjeni biser 12 epizoda

U želji da isprovocira Iolandu, Gertrude objesi sliku Ernestove pokojne žene Catarine. Hilda potajno uči pjevanje, a Viktor slikanje. Franz razmišlja o Améliji i Sílviji i donosi odluku. Na romantičnoj večeri Franz zaprosi Sílviju. Sílvia i Manfred slave te zaruke. Ernest i Iolanda dolaze s medenog mjeseca, a Iolanda uopće ne primjećuje Catarininu sliku. Ernest i Franz razgovaraju o Franzovim zarukama sa Sílvijom. Manfred kaže Améliji da se Franz zaručio. Svi slave Pérolin rođendan. Predsjedik Brazila Getúlio Vargas se obrati javnosti i svi se zabrinu nakon što ga čuju. Redovnici slušaju o ratu i odluče pričekati sa svojim dolaskom u Brazil. Franz vodi Pérolu Améliji. Hilda mu savjetuje da se ne ženi, ali on je čvrsto odlučio. Sílvia i Franz odlaze na put. Nakon povratka s puta Sílvia je gruba prema Péroli i prijeti joj. Ljubomorna je što je Franz vodi Améliji i napravi skandal.


Dragocjeni biser 11 epizoda
Franz posjeti Améliju u zatvoru. Sílvia ih prekine i kaže Améliji da čuva Pérolu kao svoju kćer. U Améliji ta rečenica potakne bijes. Sonan govori redovnicima da nije lako otputovati u Brazil. Ernest želi da Venceslaua pritisnu kako bi mu vratio dug. Abelardo to odrađuje za Ernesta. Iolanda ispituje oca i dozna da je izgubio kockajući s Ernestom. Iolandu i Venceslaua otpuste. Venceslau je bolestan, treba posebnu skrb. Iolanda moli Ernesta da mu pomogne i pristane se udati za njega kako bi mu se odužila za pomoć Venceslauu. Apolônio govori Mundu da su se Iolanda i Ernest vjenčali. Mundo je povrijeđen. Ernest predlaže Valteru da posvoji dijete.


Dragocjeni biser 10 epizoda

Iolanda moli Ernesta da izvuče Munda iz zatvora, no on to odbija. Ernest slavi što je Franzov brak propao. Venceslau traži Ernesta pozajmicu, a ovaj ga odbije. Manfred razgovara s Amélijom i nudi joj pomoć. Amélia daje kćer Franzu. Očajna je. U njegovoj kući svi tetoše Pérolu. Franz čita pismo koje je Amélia napisala Péroli i bude ganut. Manfred i Sílvia planiraju novi napad na Franza. Lola odlazi u Manfredovu garsonijeru. Ugleda čašu umazanu ružem, pomisli da on ima ljubavnicu i kaže mu da će napraviti skandal. Sílvia čuva Pérolu i pokušava zavesti Franza. Ernest zove Venceslaua da kockaju. Venceslau gubi i pada u očaj. Sonan otkrije gdje se Riponche reinkarnirao. Sílvia čuva Pérolu. Franz vodi Pérolu da je Amélia vidi.


Dragocjeni biser 9 epizoda

Žene napadnu Venceslaua jer je lažno svjedočio da je Mundo pucao u Ernesta. Iolanda dozna priču o tome da je Mundo pucao u Ernesta. Policija traži Munda, Tonija i Gaiju u kabaretu, no nikoga ne nalaze. Gaia dobiva trudove. Dr. Rubens je porodi. Franz odlazi Améliji u zatvor i obeća joj da će naći odvjetnika. Iolanda se prepire s Venceslauom zbog njegova lažnog iskaza zbog kojeg je Mundo u pritvoru. Sonan, Tenpa i Jampa putuju u San Zhi, ali ne nalaze Anandinu reinkarnaciju. Iolanda odlazi u zatvor kako bi Pérolu odvela majci. Franz moli Manfreda da nađe dobrog odvjetnika za Améliju.


Dragocjeni biser 8 epizoda

Sílvia želi osvetiti svog oca. Franz odlazi raditi u Ernestovu tvornicu, ali radnici ga odbacuju jer je gazdin sin. Mundo brani Franza od radnika koji misle da je Franz među njima kako bi ih špijunirao. Franz se igra s Pérolom i ženi govori kakav mu je bio prvi radni dan. Sílvia pokušava otrovati Ernesta. Manfred se naljuti jer trči pred rudo. Komunisti razgovaraju o pobuni. Fabrício se protivi pobuni jer se boji posljedica. Toni i Mundo odlaze Franzu i zovu ga da odu u kabaret slušati što na radiju govore o komunistima. Curió, Etelvino i Benito izazivaju Franza jer je gazdin sin. Josias ga brani i naredi radnicima da se vrate poslu. Komunisti se okupe kako bi otišli u Ernestov ured sa zahtjevom da odustane od svoje odluke, inače stupaju u štrajk. Ernest im odbija udovoljiti.


Dragocjeni biser 7 epizoda

Sílvia neočekivano posjeti Franza, pokušava ga uvjeriti da ga voli i da je njegovo mjesto u tvornici, uz oca. Franz i Amélia je izbace iz kuće. Ernest se gnuša nad sinovim ponašanjem i kaže da neće to trpjeti. Manfred pokušava posjetiti Franza i uvjeri ga da mu je prijatelj, da će mu pomoći, čak obeća da će Mundo moći opet raditi u tvornici. Franz nasjedne na njegova obećanja. Franz i Amélia se vjenčanju, ali usred obreda dolazi Ernest i vidi sina kako se ženi, na njegovu žalost i gnušanje. Svi slave vjenčanje. Ernest se prišulja unuci dok Franz i Amélia plešu. Sílviji dolazi telegram o smrti njezina oca.


Dragocjeni biser 6 epizoda

Amélia i obitelj odlaze. Venceslau kaže Ernestu da je Iolanda otišla s Mundom. Manfred zamoli Lolu da otkrije gdje je Amélia, a Lola od Arlindinha dozna Amélijinu adresu. Sílvia želi izaći s Franzom, ali on ne pristaje. Manfred ide Améliji. Venceslau presreće pisma koja Franz piše Améliji. Sílvia i Franz se vraćaju iz Pariza. Franz traži Améliju, ali ne nalazi je. Franz pita Ernesta je li predao pismo Améliji, a on laže da je ona nestala s drugim. Očajan, Franz se opija u baru. Sonan začuje dječji plač i zaključi da se Ananda reinkarnirao. Franz odlazi tražiti Améliju. Ona rađa Pérolu. Ona i Franz se pomire. Franz traži da mu otac objasni što je učinio, a otac ga razbaštini. Manfred likuje zbog svađe oca i sina.


Dragocjeni biser 5 epizoda
Apolônio sretne Ernesta, pozdravi ga, a Ernest ga izvrijeđa. Iolanda posjeti Munda u policijskoj postaji. Policija ga pušta na slobodu. Sílvia ispriča Manfredu da se želi osvetiti i moli ga da joj bude pomagač. Manfred kuje plan protiv Franza, a Ernest ga odobri. Franz radostan dolazi u ured, a Ernest mu kaže da će hitno morati na put. Franzu nije drago, ali pristaje. Amélia ide Franzu na posao, ali Manfred nekako izvede da se njih dvoje ne sretnu. Franz nju traži u njezinom naselju, ali ne nalazi je. Sílvia kaže Loli da putuje s Franzom u Pariz i natukne joj da su u vezi. Lola kaže Améliji za Franzovo putovanje s Lolom. Franz piše Améliji, ali Ernest joj ne preda pismo, nego napiše drugo kojim Franz prekida vezu s njom. Amélia je očajna.


Dragocjeni biser 4 epizoda
Ernest bira nakit za Iolandu za poslovnu večeru. Manfred se ljuti jer Franz želi raditi u tvrtki. Sílvia se zaposli u draguljarnici. Ernest šalje Iolandi haljinu, ona se dotjera i odlazi na večeru. Volpina, Rosa i Margarida komentiraju Iolandinu ljepotu. Franz zaprosi Améliju. Apolônio će to odobriti nakon što odobri Ernest. Iolandi je poslovna večera vrlo sumnjiva jer nema klijenata. Manfred govori Ernestu o Améliji i Franzu. Volpina kaže Mundu da je Iolanda otišla na večeru sa šefom i da se dotjerala. Mundo se uznemiri zbog toga i posvađa se s Iolandom. Franz je sretan jer može razgovarati s Manfredom. Ernest dolazi, Franz ga zamoli da razgovaraju, ali pojavi se Mundo i napadne g. Ernesta. Munda uhite.


Dragocjeni biser 3 epizoda
Mundo se prepire s Franzom kada ga ugleda s Amélijom. Manfred hini da podupire Franza u njegovoj odluci da se oženi. Ernest puca od bijesa kada dozna da je Franz u vezi s radnicom. Manfred otkrije Benitu da mrzi Franza i moli ga da razdvoje Améliju i njega. Gertrude i Manfred stave Ernestu u sok tabletu za spavanje, te tako spriječe da Franz zaprosi Améliju. Gaia i Toni se vjenčaju. Laura i Valter posjete Ernesta. Ernest kaže Valteru da je zaljubljen u Iolandu. Sílvia se zaposli u tvrtki Hauser kao dizajnerica nakita. Amélia kaže Gaiji da je trudna. Mundo se prepire s Manfredom. Sonan i Tenpa gledaju Anandine slike s Franzom.


Dragocjeni biser 2 epizoda
Franz kaže Améliji da će zamoliti Ernesta da ne otpusti Benta. Franz dolazi kući i ponovno vidi svoju braću. Manfred se interesira za Améliju, a Lola je sumnjičava. Franz šalje Anandi u Himalaju radio. Ananda dovede Sonana iz špilje. Mundo kaže Iolandi da mu se ne sviđa Franzovo i Amélijino prijateljstvo. Ananda umire i Sonan oplakuje njegovu smrt. Franz i Amélia se poljube. Ernest pokazuje da je zadovoljan Manfredovim radom i prigovara Franzu jer ga ne zanima posao. Laura i Valter oplakuju sinovu smrt. Ernest ne dopušta da stanovnici sirotinjskog naselja i radnici budu u crkvi. Amélia sanja urešenog slona koji joj donosi desetogodišnju djevojčicu s biserom. Mundo ironizira Tonijevo i Gaino vjenčanje i ne dopušta da Amélia bude s Franzom.


Dragocjeni biser 1 epizoda
Franz, Eurico i Manfred penju se Himalajom. Tijekom uspona uhvati ih snježno nevrijeme. Franza spase Jampa i Tenpa, dvojica redovnika iz obližnjeg samostana. Sonan, jedan od redovnika povlači se u špilju radi meditacije. U samostanu je Ananda, redovnički učitelj. Dolazi Franzu i tijekom razgovora kaže mu da sudbinom ne možemo upravljati. U Brazilu Franzova obitelj vjeruje da nije preživio lavinu. Ernest imenuje Manfreda direktorom grupacije Hauser. Manfred špekulira sa svojom majkom Gertrude. Manfred kaže Loli da je spreman na sve kako bi ga Ernest priznao za sina. Franz se oprosti od Anande koji mu na rastanku nagovijesti mogućnost njihova ponovnog susreta. Manfed je šokiran kada ugleda Franza živog. Bento zamalo da nije stradao na poslu. Amélia moli Ernesta da ga ne otpusti, ali on je ne sluša. Franz se vraća u Brazil i upozna Améliju. Ubrzo njih dvoje postanu vrlo bliski. (tvprofil.net)

Kategorije: , , ,