Obavijest!

Za par sekundi ovaj blog ce vas automatski prebaciti na našu novu adresu, u slucaju da ne budete prebaceni, posjetite nas na:
http://sapunko.com/

Kud puklo da puklo druga sezona

5.9.15 |









Kud puklo da puklo 228 ili 60 epizoda (druge sezone)
Jack je odlučio kupiti od seljana šumu i tražiti koncesiju za lovište. Barbara i Sveto ga podrže i sazovu sastanak na kojem se Dario pobuni. U međuvremenu, Damir od Josipa saznaje za plan odbornika da provuku cestu kroz šumu, poludi i prekida sastanak. Jack u njemu prepozna saveznika i ponudi mu suradnju te ga upoznaje sa svojom kćerkom Meri koja mu vodi financije. Damir ju provodi kroz šumu dok Jack, zbog ceste, pregovara s Milicom. Krešo se sažali nad usamljenom Tinom te ju odluči pomiriti s Matom. Mate to ne primi dobro, izviče se na Tinu jer misli da ona stoji iza toga. Uvrijeđena Tina se ponovno vraća Kreši i poljubi ga. Katarina prihvaća posao u Zagrebu. Višnja misli da to nije dobra odluka pa zove Zdenku da obavijesti Damira o tome, a sve kako im se brak ne bi raspao.

Kud puklo da puklo 227 ili 59 epizoda (druge sezone) 
Tina poludi kad shvati da je Dario udario Krešu i napadne ga. S Krešom se ipak dogovori da će nadalje biti samo prijatelji. I don Ante saznaje za ovaj sukob, pa prisili Darija i Krešu da izglade razmirice i nastave suradnju. Dario i Miranda sve se više svađaju… Sveto i Barbara pokušavaju pridobiti odbornike da odustanu od ceste i nagovore Jacka da razgovara s njima. Međutim, ljubomorni Dario odbija svaku suradnju s njim i otvoreno mu kaže da ga ne želi u Oštrovcu. Jack se zainati i u Oštrovac poziva svoju kćer Meri... Damir, pod dojmom svađe s Katarinom, odbija pričati s roditeljima, a dan provodi u Josipovom društvu. Njih se dvojica potuku s Vjekom i Mrkijem, a na kraju se zajedno napiju i pobratime. Iako se dvoumi da li da nazove Katarinu, Damir to ipak ne učini.

Kud puklo da puklo 226 ili 58 epizoda (druge sezone)
Uvjeren da će tako pomoći Kreši kojem se Tina doista sviđa, Tomislav kaže Mati za nju i Krešu. To dozna Tina, koja napadne Krešu, ali i Dario koji također poludi i šakom udari Krešu, raskrstivši poslovnu suradnju s njim. Kad Miranda to dozna, poludi na njega jer im je Krešo trebao omogućiti financije, tj. pomoć oko djeteta, i kaže mu da se mora odlučiti želi li dijete ili ne! Sveto pokušava navesti Jacka da kupi njegovu zemlju, ali Jack odbije ponudu jer je uvjeren da će cesta uništiti lovište. Sveto uvjeri Barbaru da moraju spriječiti izgradnju ceste kako bi osigurali budućnost svojoj djeci. Zdenka s Višnjom organizira obiteljski sastanak roditelja, no umjesto da pomognu Damiru i Katarini da se pomire, oni se još gore posvađaju, oboje odlučni da ostanu pri svome, ona u Zagrebu, on u Oštrovcu.


Kud puklo da puklo 225 ili 57 epizoda (druge sezone)
Tijekom lova, Jack posvećuje svu pažnju Mirandi pa Sveto nikako ne uspijeva Jacku ponuditi svoju ledinu na prodaju. U međuvremenu, Dario sazna za akciju skupljanja novca za njegovu operaciju i potpuno poludi na seljane, a između njega i Mirande izbije žestoka svađa. Tina i Mate kreću iz početka nakon što se Tina uvjeri kako Krešo sigurno nije i neće nikome pričati o tome što se između njih dogodilo. Tomislav misli da se Krešo zaljubio i ne prestaje se šaliti na njegov račun. Kako bi vratio babi Iki novac od posmrtne pripomoći, Marko krade Krešine novce, tj. don Antin predujam. No, Krešo ga prozre. Marko mu obeća da će mu vratiti novac – samo ga je posudio. Damir sazna da mu je Višnja sredila posao na hipodromu i poludi. Naljuti se na Katarinu jer je znala za to, a nije mu rekla. Nakon burne i bolne svađe, Damir ostavlja Katarinu u Zagrebu i vraća se u Oštrovac.


Kud puklo da puklo 224 ili 56 epizoda (druge sezone)
Jack uživa u Oštrovcu punim plućima. Kada u Oštrovac pozove svoje prijatelje iz Amerike, Mile vidi priliku za zaradu te sa Stipom i Svetom organizira lov za Jacka i njegove prijatelje iz Amerike. Jack u lov iznenada pozove i Mirandu. Don Ante iz osobnih razloga organizira humanitarnu akciju za Darijevu operaciju. Kada Barbara to sazna, brzo organizira akciju u Oštrovcu pa i oni krenu skupljati prihode, kako bi obranili čast svog predsjednika. Za to vrijeme, Dario s Krešom razvija projekt kako bi dobili sredstva iz EU fondova. Priključuje im se i don Ante koji Kreši daje predujam. Mate se ispriča Tini što je sumnjao u nju i pomislio da je bila s Krešom. Tini je grozno što mu laže. Višnja govori Katarini da je pronašla Damiru posao na hipodromu. Katarina isprva poludi na majku jer radi njima iza leđa. No, ipak odluči razmisliti o tome...


Kud puklo da puklo 223 ili 55 epizoda (druge sezone)
U Oštrovac stiže Jack. Mirandu, koja je ljuta na Darija jer ne želi pod nož (reverzibilna vazektomija), odmah zaintrigira njegova pojava. S druge pak strane, Tomislav je zbog Jacka izbačen iz sobe. Tom se ne želi pomiriti s tim pa ucjenjuje Krešu da će otkriti njegovu vezu s Tinom ako mu ne prepusti svoju sobu. Krešo se poraženo vraća kod Đurinih gdje zatiče razjarene babe koje žele linčovati Marka, nakon što je Stojan razglasio da je on prevarant. Mile dolazi u Đurinu kuću, bijesan i uvjeren da se Kata i Damir neće vratit iz Zagreba. Njegovo ponašanje samo učvrsti Katinu odluku – što prije otić iz Oštrovca! Dok Mile očajava što mu sin odlazi iz sela, Kate i Damir stižu u Zagreb. Kako bi ga razveselila, Kate Damira odvodi na hipodrom.


Kud puklo da puklo 222 ili 54 epizoda (druge sezone)
Miranda se razveseli kad shvati da je postupak vazektomije reverzibilan i da postoji šansa da će imati djecu s Dariom. Katarina dolazi u Oštrovac kako bi pričala s Damirom, no nalazi ga potpuno pijanog. Nakon svađe, Kata i Damir se mire i odluče otići na neko vrijeme u Zagreb. Mile poludi jer misli da se više neće ni vratiti. U dogovoru sa Stojanom, Vjeko i Mrki kupuju skupi paket posmrtne pripomoći. Kada od Marka zatraže da organizira sprovod za njihovog 'strica', Marko je u nevolji jer nema dovoljno novaca. Kata mu zabranjuje bavljenje bilo kakvim biznisom! Kako bi od države dobili novac, seljani nagovore geodeta da cestu provede preko njihovih parcela. No, Milica im to ne dopušta. Nakon koncerta, Tina završi u krevetu s Krešom. Tina žali zbog učinjenog i moli Krešu da šuti o tome. Mate je ljubomoran na njihovu bliskost, a Tom uvjeren da su ipak spavali.


Kud puklo da puklo 221 ili 53 epizoda (druge sezone)
Tina, ljuta zbog Darijeva odgađanja suočenja s Mirandom, postavi mu ultimatum: ili će on reći Mirandi da ne može više imati djece ili će joj reći ona. Dario konačno prizna Mirandi da je napravio vazektomiju. Njihov razgovor načuje Ane te se vijest ubrzo proširi Oštrovcem. Tomislav saziva Odbor. Na sastanku je izglasana gradnja nove ceste te u Oštrovac ubrzo dolazi geodet napraviti nacrt. Kako bi dodatno zaradio, Mile se svim silama trudi da trasa ceste ide preko njegove parcele. No, Dario odbija Milin prijedlog. Tina iznova pokuša izgladiti stvar s Matom, ali ju on odbije. Damir i Katarina se inate i oboje odbijaju biti prvi koji će prekinuti šutnju. Katarina ipak prva popusti i odluči vratiti se u Oštrovac.


Kud puklo da puklo 220 ili 52 epizoda (druge sezone)
Dario priznaje Tini kako je prije nekoliko godina napravio vazektomiju. Tina se šokira činjenicom da Miranda o tome ništa ne zna. Mate pokušava uloviti Srećka, ali Diana, ne znajući što je Srećko napravio, napadne Matu te Srećko uspije pobjeći. Dok okupljenim predstavnicima Odbora Krešo predstavlja novi financijski plan, u ured upada Rakić kako bi uhitio Svetu kao suučesnika. Ubrzo svi kreću u lov na Srećka: Marko jer želi doći do svog novca prije policije, a Mile i Stipe da se dokažu. Srećko svima uspije pobjeći, no kad ga Diana presretne i apelira na njega da ne dopusti da drugi djed njenog djeteta ispašta umjesto njega, Srećko se preda. Damir odluči otići po Katarinu i vratiti ju, ali neugodno se iznenadi kad je nađe s Tihomirom na ručku. Ljubomora izbija iz njega, a Katarina je povrijeđena jer se on ne drži njihovog dogovora i posvađaju se, oboje pogođeni ponašanjem onog drugog.


Kud puklo da puklo 219 ili 50 epizoda (druge sezone)
Miranda želi imati djecu te se žali Tini kako ju je Dario odbio. Dok katarina u Zagrebu obavlja pretrage, Mile i Zdenka se boje da će ona ostaviti Damira te ga nagovaraju da ode po nju u Zagreb. Dok razmišlja o tome, pokušava ju dobiti na telefon, no ne uspijeva. U Oštrovac stiže Milica koja dovodi sve u red: Srećku zaprijeti, a od Mile traži uvid u poslovne knjige. Kada shvati na koji način se upravlja hotelom i koliko loše posluje, Milica saziva obiteljski sastanak te šalje Tomislava i Krešu u Oštrovac kako bi Krešo predočio novi način financiranja preko europskih fondova. Nakon što joj je svaki od ukućana dao po tabletu-dvije, Barbara pada u komatozni san. Kada vide da ju ne mogu probuditi, Srećko i Tepavci ju odvode u bolnicu. Drugi dan, Srećko i Sveto odlaze po Barbaru koja je završila na psihijatriji na promatranju zbog pokušaja samoubojstva. Na putu do bolnice Srećko pljačka dućan na benzinskoj pumpi dok ga Sveto čeka. Policija uskoro saznaje za pljačku te Rakić i Mate kreću u lovu na Srećka.


Kud puklo da puklo 218 ili 50 epizoda (druge sezone)
Prevareni Marko se razljuti i fizički zaprijeti Srećku. Nakon bezuspješnog pokušaja utjeravanja duga, odlazi k Mati, kojem pak zaprijeti da će dovesti Milicu. Mate i Tina su prekinuli. Tini je žao njezine bešćutne reakcije prema Mati te mu se dolazi ispričati. No, on ostaje hladan. Iako se nastoji oporaviti od prekida, Mate joj ipak nedostaje. Barbara se bori s bolovima i odbija piti tablete. Ukućane dovodi do ludila zbog čega ju svi kriomice tabletiraju. Mile i Zdenka teško se nose s činjenicom da neće imati unuke, pogotovo što je Katarina „utekla u Zagreb. I dok Mile tone u sve veću depresiju, Zdenka na nagovor Marka krade Damiru ključ od džipa i odlazi u Zagreb popričati s Katarinom. Damir je nesretan i želi vjerovati u to da Katina odluka nema veze s njihovim odnosom već da zbilja samo želi svoj mir. Shrvani Damir sklanja se u brvnaru...


Kud puklo da puklo 217 ili 49 epizoda (druge sezone)
Tina shvati da je povrijedila Matu i nesretna se vraća u hotel. Miranda je zadovoljna postignutim - Tina je prekinula s Matom. Stipe i Mile dolaze uplatiti misu za Katu i Damira, a don Ante prvi put pokaže ljudskost i ne naplati im. No, nakon mise čitavo selo saznaje za Katin i Damirov intimni problem. Barbara je, pripita nakon proslave, pala s balkona i dobro se ozlijedila. Sveto bjesni jer se osramotila te ju skupa sa Srećkom, Josipom i Dianom vodi Katarini na pregled. Kata zaključi da mora na snimanje u Gospić gdje ju prevozi Marko u mrtvačkim kolima. No, ubrzo se ispostavi da su kola ukradena i Mate ih zaplijeni. Kako bi zadržao kola, Marko apelira na Katinu bolest (problemi sa začećem). Nakon što su ona i Damir čitav dan trpjeli sažalijevanje mještana te se Kate zbog toga sukobila i sa Zdenkom, očev potez postaje kap koja prelije čašu: Kata se razljuti i odluči otići u Zagreb - sama.


Kud puklo da puklo 216 ili 48 epizoda (druge sezone)
Miranda Lidiji nudi lažnu ruku pomirenja i poziva ih sve na večeru. Mate i Tina su zatečeni Lidijinim pristankom na večeru sa Žeravicam. Tina na večeri brzo prozre Darijevu igru i uzvrati mu: najavi skori brak s Matom, ako se Dario slaže, a on se mora složiti kako ne bi pokazao sa zapravo - glumi. No, Mate to shvati ozbiljno i zaprosi Tinu zaručničkim prstenom koji mu je dala majka Lidija. Zatečena Tina ga odbije, a povrijeđeni Mate joj govori neka napusti Stipinu kuću. Dok u Svetinoj kući traje proslava buduće prinove, Marko nastoji proširiti pogrebni posao te uz pomoć Srećka nabavlja pogrebna kola. Kada ispred Đurine kuće ugleda mrtvačka kola, Višnja se prenerazi. Kata i Damir vraćaju se u Oštrovac i javljaju nesretnu vijest ostalima: Marku koji kuka, Zdenki koja plače i Mili koji je nesenzibilan, ali na kraju su svi zajedno u nevolji. Ipak, najteže je Damiru i Katarini...Lidija odluči pod svaku cijenu izgladiti Tininu situaciju s ocem te, iako je Tini i Mati obećala da neće, krši obećanje i odlazi razgovarati s Darijem. Mirandin snobovski nastup ju uvrijedi pa je još odlučnija Tinu prihvatiti u svoju obitelj. Tina polako uviđa da su svi preozbiljno shvatili njenu vezu s Matom. Damir i Katarina obave pretrage u klinici njenog kolege Tihomira. Da im skrenu misli dok čekaju rezultate, Tom i Krešo ih vode na karting gdje se Damir i Kata nakratko opuste i maknu od briga. No, rezultati pretraga su poražavajući: Damir i Katarina nisu kompatibilni i šanse da zajedno dobiju dijete jako su niske. S druge strane, Diana doznaje da je trudna. Isprva je svlada panika, ali ju oduševljeni Josip tješi. Presretni Barbara i Sveto planiraju obiteljsku proslavu na koju dolazi i Srećko.


Kud puklo da puklo 215 ili 46 epizoda (druge sezone)
Tina se udomaćila kod Stipe kojem je sve neugodnije i osjeća se kao stranac u svojoj kući. U posjet iznenada dolazi Matina majka Lidija koja saznaje za Tininu situaciju s ocem. Mile renovira hotel te angažira Josipa koji počne ličiti. Zbog radova, Dario i Miranda nevoljko odlaze u Milinu kuću dok se hotel ne završi. Zdenka ih uhvati dok kreću voditi ljubav - s njenim tabletićem na Mirandinoj glavi! Marko intenzivno radi na svom projektu posmrtne pripomoći, okuplja seoske babe na prezentaciji i sklapa prve poslove. Damir i Katarina odlaze u Zagreb na pretrage. Katarina moli Damira da ne kaže svojima ništa dok ne budu sigurni u čemu je točno problem. Po dolasku u Zagreb, Višnja primijeti da se nešto dogodilo i Kate joj prizna zašto su došli. Damir se naljuti jer je on morao lagati svojim roditeljima te se njih dvoje posvađaju. 


Kud puklo da puklo 214 ili 45 epizoda (druge sezone)
Dok Mate i Tina uživaju u svojoj novoj vezi, Dario je uznemiren jer se Tina čitavu noć nije vratila u hotel. Jasno mu je da je noć provela s Matom. Kad Tina napokon stigne, Dario je napadne, žestoko se posvađaju i Tina odluči otići iz hotela te se useljava u Stipinu kuću. Svi su u šoku kad čuju za to, uključujući i Matu. Mile i Stipe pokušavaju sami popraviti razbijena vrata u hotelu, no posao im nikako ne ide od ruke. Marko gnjavi sve u selu sa svojim novim pogrebnim biznisom. Katarina je saznala da su nalazi loši te da ona i Damir možda nikada neće moći imati dijete. Ipak, doktorica želi da ona i Damir idu na daljnje pretrage. Katarina obavještava Damira o novostima. Očajan zbog loših nalaza, Damir se opija s Josipom koji ga bezuspješno pokušava utješiti. Marka je dopalo organizirati Jelin sprovod. Mora od mještana skupljati novac za potrebne usluge i proizvode, no ne ide mu kako se nadao. U pomoć mu uskaču Katarina i Damir. U međuvremenu, Rakić doprati Matu i Josipa do sela. Zbog grizodušja, Matu ostavlja na čelu postaje, a Josipu oprašta prekršaj te navraća s njim i Svetom do njihove kuće gdje zatiče tuču između Mirande i Diane. Miranda želi upravljač drona kako bi pregledala snimke i dokazala da ju je uhodila. Rakić intervenira, traži da se taj sukob riješi. Pregledavaju snimke i shvate da je Jelu preplašio dron te da je zato pala pod auto. Miranda se buni i napada Rakića koji ju privodi radi vrijeđanja. Rakić obeća Dariju da će ju pustiti na slobodu ako on plati Jelin sprovodi jer su svi na neki način krivi. Dario pristaje, daje Marku novac. Marko, kad vidi koliko mu je ostalo nakon što je pokrio troškove, zaključi kako bi bilo najbolje baciti se u pogrebni biznis. Mate pak zatiče Tinu zaključanu u sobi. Na njen nagovor, on provaljuje u sobu te zajedno bježe u brvnaru gdje vode ljubav.


Kud puklo da puklo 213 ili 43 epizoda (druge sezone)
Mile i Stipe upadaju u Svetin dućan s namjerom da ga pokradu u istom trenutku kad i Vjeko i Mrki, koji žele doći do snimke svoje golotinje. Svetin dućan postaje poprište sukoba lopova: Vjeko i Mrki svladaju Milu i Stipu i odlaze s laptopom. Kada Sveto u dućanu zatekne samo Milu i Stipu, uvjeren je da su oni kradljivci. Odvodi ih k Mati te tako prekida ljubavni zanos Mate i Tine. Sveto ne povjeruje u priču da je pljačka lažna pa naziva Rakića, koji u bijesu odluči smjesta ukinuti policijsku stanicu. Dario spremno potpiše tu odluku i pritom slučajno dozna za Matu i Tinu. Ljut, on zaprijeti Mati, a Tinu zaključa u sobu. Josip s Damirom i Katarinom odlazi u Krasinac po laptop te dovodi Rakiću prave krivce. No, kad Rakić dozna da je Josip ucijenio Vjeku i Mrkog, hapsi svu trojicu. Miranda shvati da je netko uhodi bespilotnom letjelicom, a kad naiđe na Dianu u igri s njom, nasrne na nju. Njihovo natezanje oko letjelice završi tragedijom – pod kotačima Rakićvog auta završi baba Jela. Tina pokuša nagovoriti Darija da kao predsjednik Odbora urgira u ministarstvu da Mate ostane. No, plan joj pokvari don Ante koji pokaže svima Tinine aktove Vjeke i Mrkog. Dario poludi, a Suzana staje uz Tinu. Suzana dodatno izludi Darija kada nagovori Tinu da pozove Matu na obiteljski ručak, na kojem Dario bude prisiljen pred Matom obećati da će urgirati. No, kasnije povuče riječ. Stipe i Mile i dalje pokušavaju povisiti stopu zločina u Oštrovcu kako bi zadržali policijsku stanicu i Matu pa okradu Mirandu. No, slučajno ih otkrije Josip koji dronom snima Mirandu radi oklade s Damirom jesu li njene sise prave. Katarina i Zdenka inzistiraju da se Mirandi vrati nakit pa i taj plan propadne. Ipak, novu ideju Mili i Stipi da Josip, koji je ljutit na Svetu jer mu je “konfiscirao” laptop radi karaoka na kojima mlati pare. Sara se ipak odluči vratiti u Zagreb jer shvati da zna više od Barbare te se oprašta od Damira i Katarine.


Kud puklo da puklo 212 ili 41 epizoda (druge sezone)
Damir, Josip i Tina ucjene Vjeku i Mrkog sa snimkom kako goli trče po selu. Don Ante poludi kad sazna da su ih snimali i zahtijeva od Vjeke i Mrkog da smjesta pronađu tu snimku, jer ako ju Josip stavi na internet, svi su nagrabusili. Suzana se vraća u Oštrovac kako bi odvela Saru jer joj počinje škola. Sara se buni, želi ostati u Oštrovcu i ići tu u školu. U žustroj svađi između Darija i Suzane, bježi kod Damira i Katarine. Damir predlaže Dariju da upiše Saru ovdje u školu. Sara je oduševljena prijedlogom. Dario nema ništa protiv. Suzana popušta i pristaje na probni rok od dva dana. Rakić dolazi kod Stipe i Mate reći im da ukidaju Oštrovačku policijsku postaju jer nema nikakvu funkciju, a i Matino ponašanje sramoti struku. Mile smišlja plan kako da zadrže postaju te se odluči za otmicu Ikine ovce, a Stipe natjera Matu da istraži slučaj. No, kada Marku pobjegne ovca i vrati se Iki, slučaj je riješen, a prijetnja od ukidanja policijske postaje i dalje traje. Tužan Mate govori Tini da je gotovo – dobio je otkaz i mora otići iz sela. U hotelu izbija prava salonska tuča koju Stipe zaustavlja pucnjavom iz pištolja. Svi lude na Stipu: Mirsada je ozlijedio komad žbuke s plafona, a Miranda prijeti policijom. Kad saznaju da referent dolazi jer je netko prijavio pucnjavu, Mile i Stipe odvode azilante na izlet u lov kako bi ih oraspoložili. No, dok oni raspravljaju tko je bolji poznavalac šume, azilanti im se izgube iz vida. Nezadovoljan situacijom koju zatiče pri dolasku u Oštrovac - pucnjava u hotelu, azilant uhvaćen u Đurinu zamku - referent odvodi azilante iz sela. Damir i Katarina pronalaze Matu u polubunovnom stanju s potresom mozga, javljaju Tini što se dogodilo te ona preuzima brigu za njega. Iako Mate ne želi optuživati Vjeku i Mrkog i govori kako je zaslužio batine, Tina, Josip i Damir smišljaju način kako da se osvete Vjeki i Mrkom: Tina poziva Mrkog i Vjeku da joj budu modeli za slikanje - aktova. Kada shvate da im netko krade kamion, gotovo goli istrčavaju na cestu, a Josip čitavu situaciju snima dronom.


Kud puklo da puklo 211 ili 39 epizoda (druge sezone)
Dok Miranda inzistira da se azilanti uhite, Srećko obavijesti Dijanu i Josipa da će im platit put u London. Paralelno, Barbara shvati da je Srećko ukrao ogrlicu da plati putovanje. Usred istrage Mate nađe ogrlicu koju je Srećko uspio neopazice vratiti i natjera posramljenu Mirandu da se ispriča azilantima. Barbara se prihvatila podučavanja azilanata. Dok im ona pokušava držati lekcije iz hrvatskog, prekida je Marko koji je Iki odlučio namjestiti iščašeno rame. No, ispostavi se da je jedan od azilanata liječnik koji može pomoći starici. Ika isprva negoduje, ali nakon što joj Marko nanese silnu bol, prepusti se azilantu koji ju izliječi. Iako pod dojmom Matinog poljupca, Tina je uvjerena da ju je on samo iskoristio da dokaže da nije gay. Iznenadi se kada ju on pozove na spoj. Mate krene na spoj s Tinom, ali ga presretnu Vjeko i Mrki koji mu se svete jer je prevario Larissu. Mile je posvećen punjenju budžeta hotela Mirsadovom muzikom. Uspio ga je nagovoriti da svira u hotelu, ali ga nedugo zatim otme Sveto ponudivši mu veći novac. Kada Mile prijavi Svetu policiji jer toči alkohol bez dozvole, a i dućan pretvara u ugostiteljski objekt, Mirsad se vraća Mili. Ljut zbog kazne i prijave, Sveto dolazi u hotel obračunati se s Milom.


Kud puklo da puklo 210 ili 38 epizoda (druge sezone)
Zdenka zamoli Milu da razgovara s Damirom i nagovori ga da ode na pretrage. Umjesto toga, Mile se sukobi s Markom: očevi se posvađaju oko krivca za neplodnost. Damir se razbjesni i odluči obaviti pretrage te s Katom odlazi u Zagreb. No, on ne shvati to ozbiljno i ne uspije dati uzorak. Katarina se naljuti. Kako bi iskamčio novce namijenjene azilu, Mile ima plan: da bi povjerenika uvjerio u tolerantnost mještana, organizirat će paradu tolerancije. Mate, zatečen time što je glavna zvijezda parade, pred svima poljubi Tinu kako bi dokazao da nije gay. No, parada ipak uspije i Mile likuje. Ipak, kad se azilanti, među kojima i Mirsad, već sljedeći dan pojave u hotelu, Mile se nađe u problemu. Diana se naljuti kad shvati zašto je Barbara zvala Srećka. A kada Sveto nadoda da ih je uhvatio u klinču na kauču, situacija se zahukta. Diana i Josip zgroženi odlaze, a Barbara od Srećka traži da plati Dianino putovanje te on krade Mirandinu ogrlicu. Kada Miranda shvati da joj je nestala ogrlica, za krađu optuži azilante.


Kud puklo da puklo 209 ili 37 epizoda (druge sezone)
Iako se uspio riješiti Larisse i Barbare, Mati se nikako ne sviđa što i Tina misli da je gay. No, Josip ga uvjerava da mu upravo to daje mogućnost da joj se približi. Srećko dolazi u Oštrovac kako bi Dianu nagovorio na trudnoću. No, prije toga, Barbara pada na njegov šarm, a Sveto dobije slom živaca kada ih uhvati in flagranti na svom novim kauču! Nakon loših rezultata testova za trudnoću, Katarina predloži Damiru da obave liječničke pretrage, što on odbija. Mile i Stipe pronalaze dopis u kojem piše da u Oštrovac i Krasinac dolazi povjerenik kako bi izabrao najbolje mjesto za gradnju prihvatilišta za azilante. Kada u pratnji Don Ante referent stigne u Oštrovac, Mile se trudi prikazati selo u najgorem mogućem svjetlu, a sve u želji da spriječi otvaranje azila. No, ubrzo dozna da država za azil nudi novac.


Kud puklo da puklo 208 ili 36 epizoda (druge sezone)
Barbara i Sveto odluče porazgovarati sa Dianom i Josipom oko potomstva. Diana izjavljuje šokiranoj Barbari i Sveti da ne želi imati djecu, bar dok ne vidi svijeta. Želi ići u London i ne pristaje ni na što manje. Barbara želi postati baka pa odluči platiti Diani i Josipu put, a Svetu moli za financijsku pomoć. Kada don Ante pošalje Vjeku i Mrkog da urede Oštrovac, Stipi to nikako ne miriše na dobro. U razgovoru s don Antom, saznaje da je iz Ministarstva stigao dopis o kojem oni ništa ne znaju. Nakon što je procijenila Matu, baba Jaka otkriva svoje sumnje Larissi - Mate ne voli žene. Barbara saziva hitan sastanak Odbora, kako bi upozorila na Matinu seksualnu orijentaciju. No, Odbor reagira vrlo pozitivno - svima je OK što je Mate gay. Ipak, Mate je u problemu: što ako i Tina to misli?


Kud puklo da puklo 207 ili 35 epizoda (druge sezone)
Sveto obavijesti Milu da je Dalibor lažljivac te se njih dvojica krenu s njim obračunati. Sveto udari Dalibora i 'spašava' Suzanu, ali ubrzo sazna pravu istinu: Dalibor jest producent koji je od Nijemaca dobio dozvolu da Suzanu angažira u filmu. Radi lošeg iskustva s Oštrovcem, snimanje sele u Crnu Goru. Slave shvaća da je ostao bez prebijene pare te odlazi moliti Darija da ga vrati na posao. Kada ga ovaj odbije, Slave odluči štrajkati glađu zavezan pred hotelom. Mile je izbezumljen zbog Slavinog štrajka i moli Darija da ga primi natrag na posao. Od silnog pritiska Zdenke, a sada i Marka, Damir ne doživi erekciju. Katarina ga tješi, no Marko ih i dalje izluđuje. Ovaj put vlastoručno izrađuje kolijevku za budućeg unuka - od kućnog namještaja. Mate se odluči ispričati Larissi, ali i s njom raskinuti. No, ona izmišlja da joj je umro stric te od Mate traži potporu i ljubav. Kada ponovo pokuša prekinuti s njom, ona ga ucijeni suzama te odlazi kod babe Jake, zabrinuta za njegovu muškost. Dok pohađa satove klavira, baba Jaka promatra Matu, nezadovoljna onim što vidi.


Kud puklo da puklo 206 ili 34 epizoda (druge sezone)
Tina je potresena kad shvati da je Larissa na spoju s Matom. Ona je, kao i Mate, uvjerena da su on i Larissa spavali. No, ne znaju da je to sve dio Larissinog plana. Kada se Larissa naljuti na Matu jer se on ne sjeća njihovog navodnog seksa (Mate je bio prepijan), Matu lovi grizodušje. Mirandu razveseli mogućnost da glumi u filmu. No, planove joj pomrsi Suzana koja se također pojavi na audiciji. Nakon svađe, ljutita Miranda odlazi, dok Suzana ne odustaje od uloge i prepušta se producentu Daliboru. Kada sazna da ju je Dalibor zaveo, Svetine nade da osvoji Suzanu propadaju. Nikako se ne miri s tim neuspjehom, a kada od producentice Ivone sazna da Dalibor ipak nije glava seta, već da iza svega stoje Nijemci, Sveto poludi! Smatra da je Suzana iskorištena. I Žeravice su u međuvremenu saznale da je Suzana spavala s Daliborom. Miranda je ljuta, traži od Darija da je pošalje u Zagreb zbog čega, iz inata, Suzana i prihvati ulogu. U međuvremenu, Kate i Damir pokušavaju napraviti dijete, ali ih u tome prvo prekida Zdenka, pa Marko.


Kud puklo da puklo 205 ili 33 epizoda (druge sezone)
Sveto poludi kada vidi da Katarina i Damir besplatno dijele vodu ispred njegovog dućana. Nezadovoljni lokacijama u Krasincu i smještajem u hotelu bez vode, producenti žele otići. Mile je spreman na sve kako bi ih zadržao u selu te im za vodiča ponudi Damira, od kojeg očekuje da se „angažira oko Ivone i učini sve da joj se svide oštrovačke lokacije. No, Damir ju ostavi samu u šumi jer ga zove Kata kojoj su plodni dani, a odlučili su raditi na djetetu. Mile je isprva ljut na Damira, ali Zdenkino oduševljenje zbog unuka prijeđe i na njega. Tina se vraća u Oštrovac i laže Dariju da ju je Suzana pustila. Suzana pak dolazi u Oštrovac za Tinom. No, kada sazna da producenti traže novu sporednu glumicu, zbog uloge odluči ostati i smjesti se kod Svete koji baci oko na nju. Larissa na tomboli osvoji vikend i večeru u hotelu na koju poziva zatečenog Matu. Larissa želi odmah iskoristiti svoju nagradu pa Ane moli Tinu da prepusti na jednu noć svoju sobu Larissi.


Kud puklo da puklo 204 ili 32 epizoda (druge sezone)
Stipe na Milin zahtjev sabotira istragu nestanka vode, no zauzvrat traži da se kvar što prije sanira. Kako bi prikupili novac za sanaciju cijevi, u Odboru odluče organizirati humanitarnu tombolu. Pripreme za tombolu ne prolaze bez svađe: Sveto ne želi dati skupi bon u svom dućanu, ali mora jer Dario daje novčanu nagradu od 2000 kuna, Mile vikend i večeru u hotelu, a Marko večeru sa sobom. Kada don Ante kaže da se i Krasinčani žele uključiti, odluči se da se tombola održi preko radija. Sukob Diane i Larisse kulminira velikim obračunom ispred hotela, u kojem Larissa slučajno razbije prozor. Ane je zato dovodi Mati, u kojeg se Larissa odmah zagleda. I dok se Larissa nastoji približiti Mati, Tina, pod Suzaninim strogim režimom, polako shvaća da joj je u Lici bilo puno lakše. U međuvremenu, Katarina shvati da je voda u Krasincu opasna za zdravlje, što Sveto brže bolje iskoristi pa skupo naplaćuje flaširanu vodu. Kad Katarina to otkrije, nagovori Damira da odu u Gospić - ona ima plan.


Kud puklo da puklo 203 ili 31 epizoda (druge sezone)
Kako se ne bi žalili na neregularnost izbora, Dario nudi Barbari i Marku mjesto u Odboru, a iz njega izbacuje Stipu i Ane. Novoformirani Odbor izglasa da se Dariju proda parcela po cijeni od 1 kune. Mile i Sveto ostaju razočarani. No, kada Don Ante u hotel dovede producente koji u okolici Krasinca planiraju snimati vestern, Mile vidi priliku. S Markom i Svetom odmah kuje plan kako da film dovede u Oštrovac pa odluče sabotirati Krasinački vodovod. No, Marko razbije krivu cijev i bez vode ostane Oštrovac, što Marko iskoristi da zaradi od prodaje vode iz pumpe, a Sveto se uspaniči kad Stipe naloži Mati da istraži slučaj. Larissa se prijavi za posao filmske šminkerice. No, kada vidi da joj je Diana konkurencija, između djevojaka izbija svađa. Damir posumnja da je Kata trudna te ju to otvoreno pita. Na njegovu žalost, ona to negira. Naposljetku ipak odluče ozbiljno poraditi na djetetu.


Kud puklo da puklo 202 ili 30 epizoda (druge sezone)
Mile, Sveto i Stipe nazivaju birače i nude im svakojake usluge za glas za Darija. Barbara to saznaje i traži poništenje izbora. No, kako je i sama mimo pravila poslala Slavu k biračima, ostaje bespomoćna. Slave, ne sluteći ništa, u glasačku kutiju ubaci Mirandine listiće te Dario odnosi pobjedu. Kako bi ih vratio o Odbor, Mile i Sveto mu obećaju besplatne parcele, što posebno obraduje Mirandu. Ipak, Mile im ubrzo dolazi s problemom - Odbor im ne želi zemlju predati besplatno. Barbara ludi zbog rezultata izbora i ne želi odustati od dokazivanja pravde. Dolazi kod Marka, podmiti ga kremšnitama te on brzo pristaje na Barbarin prijedlog revizije izbora. Zajedno obilaze Barbarine glasače i shvaćaju da je pobjednica na izborima bila Barbara. Ona zaprijeti Dariju novim izborima - zbog namještaljke. Miranda priznaje šokiranom Dariju da je ona namjestila izbore. Snježana i Tomislav su došli po bebu. Snježana se oprašta sa svima i odlazi u Budimpeštu. Obilazeći glasače, Barbara vidi Katu kojoj pozli te nagovijesti Marku i Zdenki da će dobiti unuče. Zdenka je presretna!


Kud puklo da puklo 201 ili 29 epizoda (druge sezone)
Na sučeljavanju Barbara iznevjeri Marka: kada on krene vrijeđati Darija, Barbara se ograđuje, tvrdeći da je Marko primitivac. Marko poludi te si tako minira poziciju. Nakon sučeljavanja, rezultati pokazuju da su Dario i Barbara izjednačeni. Na dan izbora, tenzije između suprotstavljenih strana sve više rastu. I dok se na biralištu sukobljavaju Barbara i Miranda, Marko lažira glasačke listiće sa svojim imenom te dojavljuje Mati da je na biralištu postavljena bomba. Mate evakuira zatečene birače, a Barbara sumnja u istinitost dojave. Nakon Mile i Svete, na mjesto događaja stiže i Marko koji tvrdi da je stručnjak za razminiranje. Unatoč Matinoj zabrani, odlazi u Odbor. No, ostali ga slijede te Marko ne uspijeva realizirati svoj plan: Mate i Barbara ga ulove u podmetanju lažnih listića. Mate ga vodi u kućni pritvor, a Katarina poludi na novu spačku svog oca. Prema izlaznim anketama, Dario i Barbara su izjednačeni. I dok Barbara šalje Slavu da obiđe evakuirane glasače i omogući im da glasuju od kuće, Miranda ništa ne prepušta slučaju: prati Slavu i njegove listiće zamijeni lažnim za Darija.


Kud puklo da puklo 200 ili 28 epizoda (druge sezone)
Dok se Barbara priprema za sučeljavanje, Darijev stožer nastavlja s kampanjom: u hotelu prirede domjenak, ali on ubrzo doživi debakl - nezadovoljni trpezom, svi uzvanici pobjegnu kod Marka kad doznaju da je organizirao dernek. Vjeko i Mrki nagovore don Antu da im pomogne popričati s Darijem u vezi Tine. Nakon što im propadne 'prosidba', oni ju otmu te ju Mrki dovodi u kolibu. Vjeko joj otkriva kako joj ne želi nauditi, već ju je oteo kao što je i njegov djed baku. Ispričava se, nije znao drugačije. Tina se smekša i pristaje ga podučiti tajnama zavođenja. Pošto joj se mobitel ugasio, ne uspijeva poslati poruku ocu da je riječ o lažnoj uzbuni. Dario je lud od brige, a Mate preuzima slučaj i herojski spašava Tinu. Dariju lakne što mu je kćer dobro, ali bijesni na Vjeku i Mrkoga. U tijeku su pripreme za sučeljavanje. Barbara odluči igrati prljavo i nagovara Marka da sklopi s njom koaliciju te da zajedno izbace Darija iz utrke. Dario, s druge strane, unatoč Milinom i Svetinom inzistiranju, ne želi vaditi Barbarino i Markovo prljavo rublje kako bi izvojevao pobjedu.


Kud puklo da puklo 199 ili 27 epizoda (druge sezone)
Oko Tine se vodi tiha bitka između Mate i Vjeke koji moli don Antu da urgira kod Darija da mu dopusti da izađe s njegovom kćeri. Katarina otkriva da je Sarin napadaj astme psihosomatske prirode te to saopći Dariju. Želeći najbolje za kćer, Dario objavi obitelji da ipak ostaju u Oštrovcu te da će prihvatiti kandidaturu. Mile i Sveto shvate da nemaju dovoljno dobrog protukandidata i da bi Barbara mogla pobijediti pa odluče udružiti se s Markom. No, kada Dario pristane na kandidaturu, odustaju do Marka i staju u Darijev stožer te mu samoinicijativno osmišljavaju kampanju: organiziraju snimanje televizijske reportaže kako bi ga predstavili biračima. No, na snimanje stiže Barbara koja Darija pred svima optuži da je Milina i Svetina marioneta. Dolazi do prepirke koju novinarka prekine prijedlogom da održe sučeljavanje u prijenosu uživo.


Kud puklo da puklo 198 ili 26 epizoda (druge sezone)
Snježana svima obznanjuje da ide u Budimpeštu, kao i činjenicu da planira ostaviti dijete Tomislavu na čuvanje. Svi su šokirani, osobito Tomislav. I dok se Ane protivi njenom odlasku, Milica neočekivano podrži Snježu te ju ona i Tomislav vode u Zagreb, a bebu ostavljaju na čuvanje Katarini i Damiru. Miranda nagovara Barbaru kao novu predsjednicu da joj proda parcele po nižoj cijeni, no Barbara ne daje ustupke Mirandi, a Dario ne odustaje od ideje odlaska iz Oštrovca. Barbara žestoko kreće u kampanju za predsjednika mjesnog odbora, a na iznenađenje svih, jedini protukandidat joj je Marko. Kako bi smijenili Barbaru, Mile i Sveto predlažu Dariju da se kandidira za novog predsjednika odbora, no Dario odbija Milin prijedlog. U međuvremenu, Sara dobije napadaj astme. I dok Dario odvodi Saru kod Katarine na pregled, Mate se emotivno oprašta od Tine. Vjeko, koji je bacio oko na Tinu, i Mrki ih motre iz prikrajka.


Kud puklo da puklo 197 ili 25 epizoda (druge sezone)
Ane priskače u pomoć maloj Valentini, uvjerena da joj je loše jer ju je krstio don Ante, te u pomoć zove babu Jaku. Katarina se buni, ali Jaka ipak izliječi malenu. Kata i Damir zaključe da neće imati djecu do daljnjega. Stipe i Ane traže od Svete i Mile da ne pristanu na Barbarin prijedlog punjenja seoske blagajne. Kada njih dvojica ipak glasaju za plan, Stipe i Ane lude te natjeraju Milu da prizna o čemu se radi. Zgranuti, daju ostavke, a Mile i Sveto ih mole da ostanu, jer jedino tako mogu pobijediti Barbaru. U međuvremenu, Barbara poziva mještane na prosvjede protiv korupcije. Prosvjednici zahtijevaju Milinu i Svetinu ostavku i oni su prisiljeni istupiti iz Odbora. Sluđen Mirandom i njenom opsjednutosti dijamantima, te Tininim ponašanjem, Dario donosi odluku: Žeravice definitivno odlaze iz Oštrovca. Dok se kod Đurinih slavi Katarinin ispit i useljenje Diane i Josipa, Snježana dobiva obavijest da je dobila stipendiju za školu dizajna u Budimpešti.


Kud puklo da puklo 196 ili 24 epizoda (druge sezone)
Don Ante sa Sarom dogovara sadnju krumpira, jer je Dario zauzet korenjem Tine. Ne želi da se druži s Matom. No, Sarin i don Antin dogovor ga iznenade. Nije očekivao da će se to dogoditi tako brzo. Miranda i dalje lobira za kupnju novih parcela, no Dario ne popušta. Nakon što iseli Tepavca iz svoje kuće, Mile uspije nagovoriti Zdenku da mu se vrati. No, ne prolazi sve glatko. Naime, Barbara otkrije Milin i Svetin plan i ucjenjuje ih: izdat će ih ukoliko joj ne prepuste poziciju predsjednice. Oni nevoljko pristaju i iznose tu odluku Ani i Stipi. Govore im da je Sveto bolestan i ne može dalje obnašati tu funkciju. Stipe i Ane u to ne vjeruju, ne žele da je Barbara opet glavna, ali nemaju izbora; takva je procedura zapisana u statutu. Kada Barbara smisli plan da sve privatne firme izdvajaju novac za seosku blagajnu, Ane i Stipe traže od Mile da ju nekako obuzda. Poneseni atmosferom krštenja, Damir i Katarina prvi put pričaju o djeci... i odlučuju pričekati. Kako bi se odmorili, Tomislav i Snježana ostavljaju Valentinu na čuvanje Damiru i Kati. No, mala Valentina ima proljev. Očajni zovu Snježanu i Tomislava, no oni se ne javljaju...


Kud puklo da puklo 195 ili 23 epizoda (druge sezone)
Tina se pokušava ispričati Mati, no on je povrijeđen i ne oprašta joj. Uz Stipinu pomoć, Tina na prevaru dovuče Matu kući, želeći ga natjerati da ju bar sasluša. Kada se konačno sve dogovore i odaberu bebi krsno ime (Valentina), Ane, Snježana i Tomislav saznaju da je Mirko otkazao dolazak. Ane odbija krštenje prepustiti don Anti i zbog toga ulazi u sukob s Milicom. No, kad se beba nakon spomena svog imena smiri, Tomislav i Snježana to shvate kao znak da bebu trebaju krstiti odmah pa Ane ipak popusti. Don Ante likuje, ali na krštenje pristaje tek kad mu Milica masno plati. Igrom slučaja, kum djetetu postaje Marko. Prema Milinom planu, Sveto je posegnuo u blagajnu Odbora. No, zanesen novim namještajem, pomalo izgubi kompas, što zabrine Milu, a kod Barbare izazove sumnju da nešto muljaju.


Kud puklo da puklo 194 ili 22 epizoda (druge sezone)
Odnos između Svete i Mile se zaoštrava. No, kada u selo dođe dopis da se postave novi natpisi ulica, Mile dobiva ideju - predloži Sveti da dodijeli posao Josipu, prikaže troškove većima no što jesu, i tu razliku iz budžeta sela uzme sebi za obnovu kuće. Sveto prvo odbija prijedlog, ali kad se Miranda dođe raspitati za kupnju još dviju parcela, shvati da mu je to prilika i pristane na Milin plan. Na nagovor Barbare, Ane i Snježane, Tomislav ipak pristane krstiti kćer. U selo dolazi Milica koja želi preuzeti organizaciju krstitki, čemu se Ane žestoko protivi. Tina odrađuje kaznu kroz rad za opće dobro, pri čemu joj Mate kao nadzornik postaje novo društvo. Mate sve teže skriva simpatije prema Tini, a Damir i Josip ga zezaju. Uštogljenom i ponosnom Mati to ne pada dobro pa im napiše kaznu za uriniranje na javnom mjestu. Da mu se osvete, Tina, Damir i Josip smjeste mu lažnu dojavu o pljački i zalijepe sic bicikla superljepilom. Tina je dirnuta kad joj Mate otpiše preostale radne sate i pokuša ga spriječiti da se osramoti pred svima, ali prekasno. Mate je osramoćen i izdan.


Kud puklo da puklo 193 ili 20 epizoda (druge sezone)
Zdenka se useli kod Damira i Kate jer joj je nepodnošljivo živjeti s Milom i Svetom. Zbog gužve u kući, Katarina odluči ranije otići u Zagreb kako bi mogla učiti. U Zagrebu pak, Marko dolazi kod Višnje, gdje ga dočeka iznenađenje: Višnja je angažirala novu bračnu savjetnicu - i to feministički nastrojenu. Sveto i Mile su gladni i sami. Mile odluči otići do Zdenke i moliti ju da se vrati kući. No, Zdenka odbija razgovarati s Milom. Govori mu da se neće vratiti doma dok god je Sveto pod njihovim krovom. Tina zabušava na poslu i uspijeva privoliti Matu da obavlja radove umjesto nje. Kada shvati da ga Tina iskorištava, Mate se naljuti. Don Ante angažira Mrkog i Vjeku koji poprave traktor i bacaju se na oranje. Dario, u strahu da će ostati bez dijamanata, prekida radove na njivi. Shvaća da se mora riješiti Vjeke i Mrkog.


Kud puklo da puklo 192 ili 19 epizoda (druge sezone)
Usprkos prosvjedima seljana, Tina je kažnjena s 80 sati rada za društveno dobro. Poslove joj zadaje Mate, koji prihvati Barbarinu ideju da čisti ulice, a potom ju uposli u svojoj arhivi. Premda je Tina buntovna i prgava, njih dvoje se na trenutak zbliže, i to nakon što je Mate odbio don Antin prijedlog da Tina radi za njega. No, don Ante tu ne staje s prijedlozima. Odluči kod Darija intervenirati da se ubrza sa sadnjom polja. Nakon što ulovi Slavu i Ivu kako kartaju, daje im otkaz. Zdenka i Sveto plešu na snimanju spota. Na Dulin zahtjev, Sveto poljubi Zdenku koja ga šokirana ošamari. Kada Mile sazna za Zdenkin i Svetin poljubac, u kući Gavranovih nastaje cirkus, a Mile i Sveto se potuku. Duško pokušava smiriti situaciju te pokaže Mili dio snimke gdje Zdenka pljusne Svetu. Zdenka je ljuta jer ju je Mile krivo optužio, a on pak za sve krivi Duška i Svetu. Naposljetku, i Duško dobija udarac od Mile te odluči napustiti selo, dok Zdenka odluči napustiti Milu.


Kud puklo da puklo 191 ili 18 epizoda (druge sezone)
Tomislav i Dule snimaju spot za promociju hotela. No, snimanje lovačkog djela upropasti rasprava između Damira i Katarine koji, nakon burne svađe kod Đurinih, ne nalaze zajednički jezik. Ipak, Damir se na koncu ispriča te se njih dvoje pomire. Ni snimanje 'sportsko-rekreativnog' dijela ne prolazi najbolje; tamo se pak ljubomorne Miranda i Diana potuku. Kako bi spasio spot, Dule nagovara Milu, Zdenku, Anu i Stipu da glume bračne parove, kako bi Oštrovac prikazali kao ljubavno utočište. Netom prije snimanja, Mile i Stipe odlaze spriječiti Tinino uhićenje pa Dule kao zamjenu zove Svetu. Tina opet bježi te s Mrkim i Vjekom stiže u Krasinac. I dok dečki rade u Don Antinom vrtu, ona upada u kuću, gdje ju Don Ante uhvati u krađi. Mate ju ponovo uhiti, a Dario nagovara Don Antu da odustane od tužbe u zamjenu za veći udjel u tvrtki. Don Ante pristaje, ali Mate je neumoljiv - Tina mora odgovarati po zakonu.


Kud puklo da puklo 190 ili 17 epizoda (druge sezone)
Miranda se želi zbližiti s Tinom i poziva ju na druženje. Tina ima pokvareni plan - poziva ju na paintball gdje ju izrešeta bojom. Dario je ljut na Tinu i uzima joj kartice i mobitel. Novi problem se pojavi kada Sarin zamorac Mislav pobjegne u hotelu. Ane i Stipe ga žele ubiti, misleći da je štakor. Tomislav i Dule dolaze u selo kako bi promovirali hotel Đurin san. I dok je oduševljeni Dule pun kreativnih ideja, Tomislav nije sretan kako se hotel vodi i na što liči. U što li je to uložen njegov novac? Na nagovor babe Jake, Zdenka pod Katin i Damirov madrac stavi kozju nogu. Unatoč smradu, te se noći mladi par prepusti strastima. Kada ujutro ispod madraca pronađu Zdenkin "recept za plodnost", Katarina poludi i seli u Đurinu kuću. I dok Zdenka očajava jer je otjerala snahu iz kuće, Damir i Katarina se odlučuju na odvojeni život. U početku ga shvaćaju kroz šalu, no, kada dođe kod Đurinih, Damir zatekne prizor koji nije očekivao... 


Kud puklo da puklo 189 ili 16 epizoda (druge sezone)
Mile je razotkriven kao krivac za požar. No, na Svetinu žalost, Rakić zaključi da požar nije bio namjeran te odbije uhapsiti krivca. Ipak, Mile dobiva jezikovu juhu od ukućana, dok Sveto izigrava patnika i preuveličava štetu na svojoj kući. Tina bježi iz Oštrovca Darijevim autom, no auto joj ubrzo zapne u jarku, a u pomoć joj pristigne Mate. No, kada sazna da je auto koji Tina vozi ukraden - on ju hapsi. I dok Dario izvlači kćer iz zatvora, Sara, uplašena Mirandinom prijetnjom kaznom, pobjegne iz hotela. Dario sa seljanima kreće u potragu i to s dva tima: s jedne strane, Damir i Josip koji zadirkuju revnog Matu, a s druge Mile i Sveto koji izluđuju Darija svojim prepucavanjem. Ipak, sve se dobro završi kada Saru pronađu u Stipinom društvu. Zabrinuta Zdenka od babe Jake traži pomoć u rješenju Katinog 'problema'; kada vidi koliko težak slučaj jalovosti ima pred sobom, Jaka ima samo jedno rješenje - kozju nogu!


Kud puklo da puklo 188 ili 15 epizoda (druge sezone)
Dario prima poziv bivše žene Suzane, koja traži od njega da dođe po kćeri. Iako ne zna što će s njima u Oštrovcu usred potrage za dijamantima, Dario je prisiljen dovesti Tinu i Saru u Oštrovac, gdje ih dočeka novi skandal koji je priredila Miranda, posvađavši se s Anom i Barbarom oko ležaljke pred hotelom. U Oštrovac stiže policajac Mate koji je odlučan riješiti slučaj paleža. Da bi držao na oku nadobudnog policajca, Mile mu predloži da se smjesti kod Stipe, koji nije oduševljen idejom. Kad Sveto optuži Milu za požar, Stipe ga priprema za razgovor s Matom. Ipak, Mile se slomi i sve prizna. Tražeći dokaze protiv Mile, Sveto otkrije da Kata proučava neplodnost i svojim zaključcima zabrine Zdenku. Kada glas o Katinoj neplodnosti dođe do Barbare, ona nagovara Zdenku da ode k babi Jaki u Krasinac koja liječi neplodnost.


Kud puklo da puklo 187 ili 14 epizoda (druge sezone)
Sveto je u šoku zbog spaljene kuće. Kad Barbara organizira humanitarnu akciju da mu pomogne, Sveto se uvrijedi jer shvati to kao milostinju. Mile, izmučen krivnjom, pozove Svetu k sebi. Sveto posumnja da su mu on i Stipe zapalili kuću te prijavi palež policiji. No, kad shvati da se policiji ne žuri, odluči uzeti stvar u svoje ruke i useliti se kod Mile da nađe dokaze. Katarina ludi na Zdenkino uplitanje u svoj život i pokušava Damira nagovoriti da se vrate u Đurinu kuću. Još jedan dan Darijeve i Mirandine potrage za dijamantima prolazi bezuspješno, jer se Slavin traktor pokvari. Bijesna Miranda iskaljuje se na nedužnoj Ane.


Kud puklo da puklo 186 ili 13 epizoda (druge sezone)
Uoči bikovanja, Sveto optužuje Milu da je napio Slavu, a Mile želi da Sveto odustane jer će se osramotiti. No, bikovanje se ipak održi. I dok pijani Slave pada, a Milina ekipa dobiva prednost, Miranda „spašava“ stvar i Milinom timu pokaže grudi. Taj šok iskorištava Svetin tim koji pobjeđuje, dok Milin tim bijesni. Mirandin potez izazove i bijes seoskih žena, koje su zgrožene njenim ponašanjem, kao i time što su muškarci otvoreno buljili u njene grudi. Njihova osuda utječe na Zdenku, koja se naljuti na Milu te iz prkosa odjene najljepšu haljinu i ode na Svetin koncert. U međuvremenu, Žeravice su dobili zemlju te odlučuju iz hotela preseliti kod Svete koji im je ponudio jeftiniji smještaj. Josip i Diana ne žele dijeliti kuću sa strancima pa Diana odluči da će ona i Josip živjeti kod Barbare. I dok Sveto pjesmom zabavlja Oštrovčane, bijesni Mile želi mu se osvetiti te sa Stipom pali Svetin vatromet. Sve krene po zlu: vatromet zapali Svetinu kuću, koncert se prekida i svi žure ugasiti požar.


Kud puklo da puklo 185 ili 12 epizoda (druge sezone)
Dok Marko nadobudno privodi kraju pripreme za predstavu, Katarina, kroz razgovor s Grgurom, shvaća da i njen brak ima puno problema. Višnja pak negoduje zbog svog kostima, ali ipak nastavlja s projektom radi Katarine. No, na pozornici doživljava poniženje. Marko je viteški brani od neugodnog Ive, ali je Višnji svega dosta i odlazi u Zagreb. Marko je uvjeren da će se vratiti. Uvjeren da sa Slavom i don Antom ne može izgubiti, Sveto priprema slavlje i naručuje (jeftin) vatromet. Ipak, silno je zabrinut da se Slave ne napije uoči bikovanja pa zadužuje don Antu da ga čuva. No, Stipe na prevaru pošalje don Antu u Krasinac, koristi priliku i napije Slavu.


Kud puklo da puklo 184 ili 11 epizoda (druge sezone)
U tijeku su pripreme za bikovanje. I dok se Stipe trudi dovesti Damira i Josipa u formu intenzivnim treninzima i zdravom prehranom, Mile im pribavi službene dresove za bikovanje. Sveto pak u svoju ekipu pokušava dovesti višestrukog pobjednika – don Antu. No, don Ante će pristati samo ako mu Dario obeća udio u budućem poslu. U nadi da će tako dobiti brži razvod braka, Višnja u selo dovodi bračnog savjetnika Grgura, koji se, na Višnjin očaj, oduševi selom i Markom, te potiče Višnju i Katarinu da podrže Marka i njegovu predstavu. Barbara je nesretna kad vidi da joj Marko uništava tekst predstave i kako ga zlorabi da bi bio prisan s glavnom glumicom – Višnjom.


Kud puklo da puklo 183 ili 10 epizoda (druge sezone)
Mile i Sveto su sklopili dogovor: bikovanje na danu Sv. Huberta će pokazati hoće li Mile dobiti odašiljač ili će Sveto prodati zemlju. Mile uviđa da hotel baš i ne posluje najbolje i dobiva ideju: želi da se proslava svetog Huberta preseli ispred hotela, što predloži na sastanku Odbora. Sveto i Barbara su protiv te Odbor na kraju odluči da će Oštrovac imati dvije proslave. Sveto odluči potplatiti Slavu da sudjeluje u njegovom timu kako bi si osigurao pobjedu u bikovanju. No, nezadovoljni vlastitim timom, Mile i Sveto odluče preoteti Slavu od Svete. S druge strane, Dariju se ne da pripremati za vježbanje pa se pokušava izvući na alergiju, ali Miranda je uporna. Višnja iznenada dolazi u Oštrovac i želi da Marko odmah potpiše papire za razvod što on demonstrativno odbija. Iz prkosa, u Marku se rađa nova ideja: želi na proslavi Sv. Huberta prirediti uprizorenje povijesne legende te moli Barbaru da mu pomogne oko pisanja teksta za buduću predstavu.


Kud puklo da puklo 182 ili 9 epizoda (druge sezone)
Sveto ne odustaje od svoje namjere pa pred hotelom organizira prosvjede protiv postavljanja odašiljača na zemlju koju želi prodati Dariju i Mirandi. Kada u hotel stignu novi gosti, Mile ne može riskirati lošu reputaciju s prosvjedima pa bjesni na Svetu zbog zle sabotaže. Unatoč Milinoj uslužnosti, gosti ne mogu izdržati pritisak ludog sela u prosvjedima pa bježe iz hotela. Mile poludi i napada Svetu, koji mu bježi po selu. Umorni i stari, naposljetku sklapaju dogovor… Marko nastavlja sa svojom suludom idejom o pogonu za dimljenu ribu, a Katarina i Damir pokušavaju naći mir u Milinoj kući. To nije lako uz Zdenku koja sve kontrolira – od uređenja Damirove sobe (raspela i tabletića), do prehrane i održavanja kuće. Katarina je na rubu živaca. Nakon što ih napadna Zdenka zatekne in flagranti, Katarina poludi i odluči se pod svaku cijenu vratiti kući.


Kud puklo da puklo 181 ili 8 epizoda (druge sezone)
Kao i Žeravice, i članovi Odbora moraju predstaviti svoju opciju. Kako nitko od njih ne zna ništa o Internetu, Mile za pomoć angažira Josipa, što razbjesni Svetu. Na javnoj raspravi obje opcije imaju problema s prezentacijom, no Miranda na kraju uspijeva pridobiti seljane obećanjem da će ih zapošljavati. Ipak, na ponovljenom glasovanju odbornici ostaju pri prvotnoj odluci i opet izglasaju odašiljač, ne obazirući se na reakcije Svete i seljana. Marko je zauzet svojim poslovnim planom s dimljenom ribom, no nailazi na probleme pokušavajući doći do novca za piljevinu: Tomislav mu odbija posuditi novac, a Katarina ga uhvati u pokušaju krađe, pa naposljetku novac ‘posuđuje’ iz hotelske blagajne, što razljuti Katarinu i Ane. Nakon što zamalo zapali štalu, Katarina odluči na neko vrijeme s Damirom se smjestiti kod njegovih. Zdenka je oduševljena razvojem situacije. Snježana se teško nosi sa zahtjevnom bebom, a još teže s Aninim udarničkim tempom, što izaziva trzavice između nje i Tomislava. Napokon se ipak pomire i odluče pobjeći u Zagreb. Kako bi ih Ane pustila, lažu joj da je Tomislav dobio posao.


Kud puklo da puklo 180 ili 7 epizoda (druge sezone)
Tomislav i Snježana vraćaju se u Oštrovac s bebom. Umorni od stalnog bebinog plača, nadaju se odmoru, ali Ane ih odmah zapošljava. Iako mora čuvati bebu, Tomislav odlazi s dečkima piti, gdje otkrije da je beba mirna jedino u Damirovim rukama. Budući da ne mogu kopati po danu, Dario se odluči otići s lovcima, a Miranda angažira Dianu da joj napravi frizuru. No, hauba izazove preopterećenje te hotel još jednom ostaje bez struje, a Miranda bez frizure. Kako bi oraspoložili depresivnog Marka, Katarina i Damir ga šalju na pecanje, a Damir mu čak dopusti da lovi tamo gdje se ne smije. Za to vrijeme, Mile se ulizuje lovcima dok ih vodi u šumu, a sve kako bi napisali dobar članak.


Kud puklo da puklo 179 ili 6 epizoda (druge sezone)
Tomislav i Snježana vraćaju se u Oštrovac s bebom. Umorni od stalnog bebinog plača, nadaju se odmoru, ali Ane ih odmah zapošljava. Iako mora čuvati bebu, Tomislav odlazi s dečkima piti, gdje otkrije da je beba mirna jedino u Damirovim rukama. Budući da ne mogu kopati po danu, Dario se odluči otići s lovcima, a Miranda angažira Dianu da joj napravi frizuru. No, hauba izazove preopterećenje te hotel još jednom ostaje bez struje, a Miranda bez frizure. Kako bi oraspoložili depresivnog Marka, Katarina i Damir ga šalju na pecanje, a Damir mu čak dopusti da lovi tamo gdje se ne smije. Za to vrijeme, Mile se ulizuje lovcima dok ih vodi u šumu, a sve kako bi napisali dobar članak.


Kud puklo da puklo 178 ili 5 epizoda (druge sezone)
Miranda je u akciji! Kako bi ispitala mogućnost da su dijamanti kod Marka, ona mu ponudi da ga odveze do Zagreba, a Dariju naredi da ostane u Oštrovcu i pazi na ostale seljane, na što Dario nevoljko pristaje. Marko pun nade dolazi u Zagreb i kuca Višnji na vrata, ali ona ga tjera. Očajan Marko zove Krešu u pomoć, ni ne sluteći da će taj njegov postupak učvrstiti Mirandine sumnje da je upravo on uzeo dijamante. Mile je uzbuđen jer u hotel dolazi lovačka skupina. Misli kako je to velika prilika za hotel „Đurin san“ i sprema im savršenu dobrodošlicu. Kada Sveto sazna za dolazak lovaca, odluči sabotirati Milin posao. Zaustavlja prilaz prema hotelu neobičnim radovima na cesti. Ipak, Mile i Stipe osujete Svetin pokušaj sabotaže te, na Svetinu žalost, uspiju dovesti lovce u hotel.


Kud puklo da puklo 177 ili 4 epizoda (druge sezone)
Miranda organizira sahranu za Stanislava. Na Svetinu sreću, a Darijevu žalost, ne štedi pri odabiru grobnice, svećenika, pjesme itd. Netom prije sahrane, Ane, koja ne podnosi Mirandu i njezin bahatluk, donosi Dariju Stanislavov oprani prsluk u kojem je našla papirić, odnosno, kartu polja zakopanih dijamanata, te Dario i Miranda kreću kopati. Kada ih u poslu zatekne Stipe, oni mu slažu što rade te on odlazi. Ipak, zabrinut je da nisu otkrili da je tijelo premješteno. Kada ne nađu dijamante, razočarani Dario i Miranda odlaze na sprovod, na kojem Marko puca i rasplače se. Naime, dobio je papire za razvod i to jako teško podnosi. I dok Katarina odvlači Marka sa sahrane, njemu ispada nožić. Kada Dario nađe nožić i shvati da su na njemu Stanislavovi inicijali (S.T.), Miranda skroji priču da je Marko ubojica koji je ukrao dijamante i zato je, pritisnut grižnjom savjesti, plakao na sahrani. Marko svojim kukanjem izluđuje Katu i Damira. I dok Katarina shvaća da mora nešto poduzeti i nagovara slomljenog Marka da ode u Zagreb i pokuša se pomiriti s Višnjom, Miranda je sigurna da ima glavnog osumnjičenika za dijamante. To je Marko Došen i ona je spremna poduzeti sve da to dokaže.


Kud puklo da puklo 176 ili 3 epizoda (druge sezone)
Višnja je odlučila ostaviti Marka koji je u potpunom poricanju stanja stvari. Uvjeren je da će se Višnja vratiti nakon što renovira kuću i pretvori je u vilu. Katarina je zabrinuta za oca. U Oštrovac stiže bračni par Žeravica: Dario, Stanislavov računovođa, i njegova supruga, Miranda, koja želi odmah pronaći skrivene dijamante. Premda Dario želi samo mir, normalan život i posao, ona inzistira da ostanu dok ne pronađu skriveno blago. Pred Oštrovčanima ona glumi Stanislavovu nećakinju, nagovara Darija da sahranu obave u Oštrovcu te uspijeva dobiti smještaj u istoj sobi u kojoj je boravio njezin ‘ujak’. No, kada ne uspiju pronaći dijamante, Miranda odluči, na Darijevu žalost, ostati u Oštrovcu još barem tjedan dana te, uz pomoć Svete, kreće u raskošnu organizaciju sprovoda za svog ‘ujaka’.


Kud puklo da puklo 175 ili 2 epizoda (druge sezone)
Sveto je ipak živ i ljutit na Milu! Uz to, u hotel stiže i bijesna Barbara s crknutom mikrovalnom, optužujući Milu da je zbog njegovog ilegalnog spajanja na struju nastao kratki spoj, koji joj je uništio svu bijelu tehniku. I dok Sveto i Barbara odlaze kod Katarine po odštetu, Mile, Marko i Stipe iznose Stanislavovo tijelo umotano u tepih, ostavljaju ga kraj rupe koju je kopao tražeći dijamante, te odluče čekati da netko od seljana nađe leš. Nestrpljivi Mile želi „ubrzati“ stvar – vodi Zdenku u berbu divljeg luka želeći da ga ona nađe. No, kada ugleda tijelo, Zdenka pada u nesvijest. Mile je u panici! Za to vrijeme, Katarina ne pristaje na Svetinu procjenu štete na aparatima, uvidjevši da je pljačka. Sveto odlazi do Marka i prijeti policijom. Marko se uspaniči na sam spomen policije i pristaje na sve zahtjeve. Kada Višnja sazna da je Marko potrošio sav Katin novac, Marko Višnji, Kati i Damiru ispriča sve o smrti u hotelu. Višnji je to previše i traži razvod, a Damir se odlazi obračunati s ocem. Sveto mora preuzeti sve obveze oko leša jer je nađen na seoskoj livadi. Sveto negoduje, a kada konačno pristane, mrtvacu zazvoni mobitel. Na telefonu je Dario koji, saznavši vijest o smrti, kreće sa ženom u Oštrovac osobno preuzeti brigu oko leša.


Kud puklo da puklo 174 ili 1 epizoda (druge sezone)
Dan je svečanog otvaranja hotela „Đurin san“, financiranog od Đurinog nasljedstva, i užurbano se radi na zadnjim pripremama. Ljubomorni Sveto, ljut što se Đurin novac uložio u privatni biznis, a ne u selo, prijavljuje Elektri ilegalno poslovanje te hotel ostaje bez struje. Kada Mile, direktor hotela, omogući hotelu struju – opet ilegalnu, Sveto negoduje te ga Stipe zaključa u sobu dok ne završi svečanost. U potrazi za dijamantima, u Oštrovac dolazi Stanislav. Smješta se u hotel kao prvi gost te se baca na traganje i kopanje, glumeći da ispituje teren jer se planira baviti poljoprivredom. Nakon cjelodnevnog kopanja, razočaran se vraća u hotel, gdje je u tijeku svečanost otvorenja. U trenutku paljenja hotelskog natpisa, nastaje kratki spoj: hotel ostaje bez struje, Stanislava strese struja i izazove mu srčani udar te on, teturajući mračnim stubama, pada ravno pred recepciju hotela. Nalaze ga zgroženi Marko i Mile i postaju svjesni da je otvaranje hotela ugroženo, pošto im je već prvi gost mrtav. Iako nevoljko, Stipe im pomaže sakriti leš u sobu. I dok trojac skriva mrtvog Stanislava, a seljani slave otvorenje hotela, Sveto pokušava pobjeći kroz prozor. No, zbog kratkih plahti, on pada na građevinski otpad te ostaje nepomično ležati. Sav u panici, Mile rastjeruje goste doma te sa Stipom nalazi beživotnog Svetu... (sapunice.net)

Kategorije: , , ,